Mor l'exregidor i membre de La Lira Pasqual d'Ossó

Va ser tertulià i col·laborador del magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat


  • Comparteix:

L'exregidor Pasqual d'Ossó ha mort a l'edat de 79 anys. Vinculat a la Coral La Lira i col·laborador habitual de les tertúlies radiofòniques de Cugat.cat, d'Ossó va ser regidor a l'Ajuntament de 1983 a 2003, durant cinc mandats. Aquests 20 anys de dedicació al consistori van fer-lo mereixedor de pronunciar el pregó de la Festa Major de 2003 amb la també exregidora Maria Sansa. La cerimònia de comiat serà a l'oratori del Tanatori de Sant Cugat a dos quarts de dotze del matí d'aquest dissabte. Aquest divendres tindrà lloc la vetlla al mateix espai a partir de les cinc de la tarda.

Pasqual d'Ossó i Matheu va néixer el 20 de desembre de 1939. Va estudiar al col·legi Casp-Sagrat Cor de Jesús de Barcelona i va complementar la seva formació a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Professionalment, va estar vinculat a la companyia elèctrica Fecsa, en va ser director de facturació, i el 1983 va passar a la primera plana de la política local presentant-se com a alcaldable per Convergència i Unió (CiU), una candidatura que va aconseguir sis regidors i que el va situar com a cap de l'oposició.

A partir del següent mandat d'Ossó sí va tenir responsabilitats a l'equip de govern: del 1987 al 1999, durant tres mandats, va ser el número dos de l'alcalde Joan Aymerich. El darrer mandat en què va dedicar-se a la política municipal va ser el de 1999 a 2003, amb Lluís Recoder com a alcalde, Joan Recasens al número 2, l'exalcaldessa, Mercè Conesa, al 3 i d'Ossó al 4. Durant aquests mandats va tenir responsabilitats lligades a l'àrea d'Economia.

Les dues dècades de Pasqual d'Ossó en política municipal van acabar amb el reconeixement de la ciutat: va compartir protagonisme amb l'exregidora socialista Maria Sansa en el pregó de 2003.

D'Ossó també ha estat vinculat a la Societat Coral la Lira, una agrupació de veu masculines nascuda a Sant Cugat el 1882 i reconeguda el 2016 amb la Medall d'Honor de la ciutat. Recentment, d'Ossó havia estat responsable de protocol de l'entitat.

La veu de Pasqual d'Ossó ha estat una habitual a les ones radiofòniques de Cugat.cat, tant a les tertúlies d''El gall del Monestir' com a seccions sobre l'actualitat al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Cartell de d'Ossó com a alcaldable / Foto: CEDOC
Cartell de d'Ossó com a alcaldable / Foto: CEDOC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.