Compromís municipal perquè el parc de bombers disposi de més recursos


Temes relacionats

Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal s'uneixen per demanar més recursos per al parc de bombers ( 8/feb/19)


  • Comparteix:

Imatges d'arxiu dels bombers / Foto: Gencat

Imatges d'arxiu dels bombers / Foto: Gencat

Tots els regidors del ple municipal s'han compromès aquest dilluns per garantir el bon funcionament del parc de bombers que dóna servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Ho han fet amb una moció signada per tots els grups, tret de Cs, que insta l'Ajuntament a reclamar més recursos humans i materials per a aquest servei. Es tracta d'una iniciativa sorgida dels mateixos bombers, que alerten de la reducció de personal que han patit en els últims anys i del risc que això suposa tant per a la capacitat per afrontar incendis com per la seva seguretat personal.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció és la unió d'una proposta original del PSC i una altra d'ICV-EUiA a la qual es van sumar des d'un inici la CUP-PC i ERC-MES. El portaveu municipal socialista, Pere Soler, ha posat de manifest la 'gravetat' de la situació, que contribueix a la precarietat del sector. Un punt de vista compartit pel portaveu ecosocialista, Ramon Gutiérrez, que ha alertat de l'envelliment de la plantilla i de la falta de convocatòries per dotar de més efectius el parc.

Des de l'equip de govern, la tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, ha ratificat el suport del PDeCAT-Demòcrates a la moció, però també ha subratllat que el departament d'Interior ja hi està posant fil a l'agulla. Recentment, el conseller Buch ha anunciat un increment del 67% en els pressupostos del 2019 per a equipament, inversions i materials per als Bombers de la Generalitat.

El Parc de Rubí-Sant Cugat dóna servei a 177.000 persones i fa una mitjana de 1.900 sortides anuals. A més, també disposa d'un vehicle especial d'actuació en incidents químics -a Catalunya només n'hi ha quatre- que suma 80 sortides anuals.

Crítiques del PP i Cs
Els portaveus del PP, Álvaro Benejam, i de Cs, Aldo Ciprian, han criticat que aquest assumpte no s'hagi debatut abans per instar la Generalitat a prendre mesures. El portaveu taronja ha justificat que el seu grup no signi el text: 'Hi ha intencionalitat de no fer-nos partíceps' del document. Un argument que han rebutjat tots els grups proposants. Des d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez ha negat l'afirmació de Ciprian i ha assegurat que tenien tota la informació. 'Estic fart que utilitzin la seguretat com a eina llencívola', ha etzibat.


Pere Soler

Fa temps que la situació del parc és greu. No hi ha ni recursos materials ni humans suficients.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.