Compromís municipal perquè el parc de bombers disposi de més recursos

Imatges d'arxiu dels bombers / Foto: Gencat

Política

Publicat el 18/feb/19 per Sergio Morales

Tots els regidors del ple municipal s'han compromès aquest dilluns per garantir el bon funcionament del parc de bombers que dóna servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Ho han fet amb una moció signada per tots els grups, tret de Cs, que insta l'Ajuntament a reclamar més recursos humans i materials per a aquest servei. Es tracta d'una iniciativa sorgida dels mateixos bombers, que alerten de la reducció de personal que han patit en els últims anys i del risc que això suposa tant per a la capacitat per afrontar incendis com per la seva seguretat personal.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció és la unió d'una proposta original del PSC i una altra d'ICV-EUiA a la qual es van sumar des d'un inici la CUP-PC i ERC-MES. El portaveu municipal socialista, Pere Soler, ha posat de manifest la 'gravetat' de la situació, que contribueix a la precarietat del sector. Un punt de vista compartit pel portaveu ecosocialista, Ramon Gutiérrez, que ha alertat de l'envelliment de la plantilla i de la falta de convocatòries per dotar de més efectius el parc.

Des de l'equip de govern, la tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, ha ratificat el suport del PDeCAT-Demòcrates a la moció, però també ha subratllat que el departament d'Interior ja hi està posant fil a l'agulla. Recentment, el conseller Buch ha anunciat un increment del 67% en els pressupostos del 2019 per a equipament, inversions i materials per als Bombers de la Generalitat.

El Parc de Rubí-Sant Cugat dóna servei a 177.000 persones i fa una mitjana de 1.900 sortides anuals. A més, també disposa d'un vehicle especial d'actuació en incidents químics -a Catalunya només n'hi ha quatre- que suma 80 sortides anuals.

Crítiques del PP i Cs
Els portaveus del PP, Álvaro Benejam, i de Cs, Aldo Ciprian, han criticat que aquest assumpte no s'hagi debatut abans per instar la Generalitat a prendre mesures. El portaveu taronja ha justificat que el seu grup no signi el text: 'Hi ha intencionalitat de no fer-nos partíceps' del document. Un argument que han rebutjat tots els grups proposants. Des d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez ha negat l'afirmació de Ciprian i ha assegurat que tenien tota la informació. 'Estic fart que utilitzin la seguretat com a eina llencívola', ha etzibat.


DECLARACIONS

Pere Soler

Fa temps que la situació del parc és greu. No hi ha ni recursos materials ni humans suficients.

Your browser doesn’t support HTML5 audio