Espejo-Saavedra diu que la Mesa del Parlament va admetre a tràmit iniciatives contràries al TC


  • Comparteix:

Espejo-Saavedra, durant el judici / Foto: ACN

Espejo-Saavedra, durant el judici / Foto: ACN

El vicepresident segon de la Mesa del Parlament, el santcugatenc José María Espejo-Saavedra, ha declarat com a testimoni aquest dilluns al judici de l'1-O que se celebra a Tribunal Suprem i ha assegurat que durant l'anterior legislatura 'es van admetre a tràmit iniciatives parlamentàries -les de desconnexió dels plens del 6 i 7 de setembre- que estaven en frontal oposició al que havia ordenat el Tribunal Constitucional (TC)' i que, a més, els serveis tècnics de la cambra ja ho advertien. El taronja ha recordat que hi va haver debats 'intensos' dins de la Mesa i que els membres que eren 'proclius' a admetre aquestes iniciatives defensaven no obeir els mandats del Constitucional.

El santcugatenc ha apuntat que els arguments que li exposaven aquests membres deien que 'no tenien perquè fer cas als advertiments del TC en la mesura que implicava convertir la Mesa en un òrgan censor'. El representant de Cs a la Mesa ha remarcat que els contraris a aquestes admissions van sol·licitar informes als lletrats, però que la majoria de la mesa va votar-hi en contra.

També ha relatat que la proposició de llei del referèndum s'havia registrat a finals de juliol però que es va 'guardar en un calaix'. Segons Espejo-Saavedra, això va ser 'irregular' perquè habitualment quan es registra un escrit va a la propera mesa. 'L'objectiu era evitar que entre l'admissió a tràmit i la inclusió a l'ordre del dia es pogués actuar jurídicament contra l'acord d'admissió que hagués pres la mesa', ha valorat.




Espejo-Saavedra

Els membres de la mesa que ens oposàvem a l'admissió d'aquestes iniciatives vam demanar, a la presidenta o a la Mesa, que es demanés un informe als lletrats del Parlament i que aquest van ser denegats per la majoria de la Mesa quan se sotmetien a votació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.