Guanyem Valldoreix reivindica la transversalitat del feminisme a les polítiques i a les institucions

La candidatura reclama més facilitats perquè les dones puguin fer sentir la seva veu


  • Comparteix:

Membres de Guanyem Valldoreix / Foto: Cugat.cat

Membres de Guanyem Valldoreix / Foto: Cugat.cat

Guanyem Valldoreix vol que la perspectiva de gènere estigui present a les institucions i a les polítiques que es facin des de les administracions. En un contacte amb els mitjans de comunicació aquest dijous, la candidatura ha refermat el seu suport a la vaga del 8M i ha lamentat que el territori hagi perdut el Consell de la Vila com a eina per fer sentir la veu de les dones, així com la manca de punts de trobada.

L'agrupació, on conflueixen forces d'esquerres i progressistes de Valldoreix, ha reclamat que l'EMD disposi de facilitats per garantir l'activitat de les dones, com un servei de canguratge. La membre de la candidatura i possible vocal Olga Lacoma considera que la veu de les dones 'és valuosa, necessària i ha de ser escoltada i les aportacions que fem són essencials per a la vida diària'.

Guanyem Valldoreix també ha exigit la recuperació de les Milles Femenines de Valldoreix. 'No és perquè vulguem córrer soles, sinó perquè era la nostra jornada', ha dit Lacoma.

L'agrupació també aposta perquè el nomenclàtor tingui més presència femenina. 'La igualtat de gènere no només ha de ser un dret, sinó la millor manera de crear una societat justa, igualitària, social i inclusiva en tots els àmbits de la vida', ha refermat Lacoma.

El 26 de març l'agrupació oferirà una jornada per incorporar aportacions en clau feminista al programa electoral amb què concorrerà a les municipals de maig. La trobada tindrà lloc a l'hostal d'entitats de la plaça del Casal de Cultura.


Olga Lacoma

La nostra veu és valuosa i necessària i ha de ser escoltada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.