ICV-EUiA demana més promoció per als estudis d'FP a Sant Cugat

El grup municipal creu que l'oferta formativa d'estudis intermedis és 'insuficient'


  • Comparteix:

La taxa d'atur dels joves que han fet FP no arriba al 15% / Foto: ACN

La taxa d'atur dels joves que han fet FP no arriba al 15% / Foto: ACN

ICV-EUiA vol que l'Ajuntament doni un impuls als estudis de Formació Professional (FP) a la ciutat. El grup municipal presentarà una moció al proper ple on proposen la creació d'un servei d'orientació i assessorament per a centres escolars i a l'abast de les famílies perquè rebin tota la informació sobre aquest tipus d'estudis. També sol·liciten un informe per ajustar l'oferta d'FP a les necessitats del municipi i demanen la col·laboració del Servei d'Ocupació Municipal (SOM) amb els centres de formació professional. El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez creu que l'FP 'ha de ser un element que deixi d'orientar-se des del punt de vista eduactiu i més des de l'ocupacional'.

ICV-EUiA creu que l'oferta formativa d'estudis intermedis a la ciutat és 'insuficient'. En aquest sentit, però, diuen que no cal que el municipi tingui totes les disciplines formatives sinó 'aquelles que el teixit productiu i la ciutat requereixi'. El portaveu considera que a Sant Cugat hi ha 'molta oferta' relacionada amb 'l'educació primària, la interculturalitat i la informàtica' i que en fan falta més vinculada a l'indústria química, farmacèutica i, fins i tot, la jardineria

Per fer-ho possible, el SOM, amb els centres de formació professional, han de treballar conjuntament per a la millora de la formació, la requalificació i la qualificació professional de les persones que triïn aquest itinerari al municipi. El grup municipal demana que es realitzi un calendari d'elaboració d'aquest estudi per fer possible el desplegament dels nous FPs a Sant Cugat pel curs 2020/2021.

La coalició creu que tot i la baixa taxa d'atur de les persones graduades en formació professional -entre un 11 i un 13% respecte la taxa d'atur entre els joves de 16 a 24 anys a Catalunya, que està per sobre del 37%- aquest estudis pateixen d'un estigma que associa l'FP amb 'un itinerari de segona'.


Ramon Gutiérrez

Creiem que, per exemple, els estudis de química serien molt necessaris pel tipus d'indústria que tenim a la ciutat. En canvi només trobem formació relacionada amb l'educació primària, la interculturalitat i la informàtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.