Cs exigeix la retirada de les pancartes dels 'presos polítics' dels edificis públics


Temes relacionats

El jutge admet a tràmit la demanda de Cs per retirar la pancarta de l'Ajuntament (31/gen/19)

Cs i el PP porten als tribunals la pancarta de l'Ajuntament sobre els 'presos polítics' (13/des/18)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la pancarta / Foto: Cugat.cat

Imatge d'arxiu de la pancarta / Foto: Cugat.cat

Segueix la croada de Cs contra els símbols sobiranistes en els espais públics. El portaveu municipal de Cs, Aldo Ciprian, insta l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix a retirar de les seves seus les pancartes de suport als 'presos polítics', en considerar que es tracta de simbologia partidista en període electoral. La formació taronja sosté les seves exigències en la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), a la qual s'insta el govern a la retirada immediata de les estelades i llaços grocs dels edificis de la Generalitat i a la qual es recorda que la llei prohibeix als poders públics 'prendre partit en les eleccions'.

La mateixa resolució, motivada per una denúncia de Cs davant la Junta Electoral Central, considera el llaç groc i l'estelada com a símbols partidistes utilitzats per formacions que concorren als comicis i per això poden ser utilitzats pels partits i pels ciutadans, però 'no els poders públics, ja que han de mantenir una rigorosa neutralitat política'.

És per això que Cs reclama al consistori i a l'EMD de Valldoreix que retirin les pancartes de llibertat per als 'presos polítics'. De fet, segons Cs, la formació ha denunciat davant les Juntes Electorals provincials el que consideren un incompliment de la resolució sobre els edificis públics per instar la resta d'administracions públiques a la retirada d'aquests símbols. Segons ha concretat el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, la formació ha elaborat un llistat d'edificis públics catalans amb símbols partidistes, on s'inclou l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix.

Façana sense pancartes dels presos
D'aquesta manera, Cs s'afegeix al PP, que ja va reclamar la retirada d'aquest tipus de simbologia i va elevar la petició a la Junta Electoral Central. A més, totes dues formacions van interposar el desembre passat demandes davant el jutjat contenciós administratiu perquè l'Ajuntament retiri de la façana la pancarta que exigeix l'alliberament dels 'presos polítics'.

De moment, segons ha confirmat l'Ajuntament a Cugat.cat, el consistori no ha rebut cap tipus de comunicació ni indicació per part de la Junta Electoral Central.






Aldo Ciprian

La Junta Electoral Central ha determinat que en període electoral lluir aquestes pancartes està prohibit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.