L'oposició considera que l'equip de govern afronta una 'greu crisi' i planteja alternatives de consens

El PSC proposa un acord entre tots els partits per garantir la sostenibilitat econòmica de la ciutat i l'estabilitat del govern

Política

Publicat el 22/nov/04 per Miquel Herrada

Els grups de l'oposició qualifiquen de 'crisi greu' la discrepància entre CiU i ERC en el debat sobre la conveniència, o no, de debatre al ple la proposta de Pla d'Actuació Municipal. PSC i ICV interpreten que els republicans se senten marginats en els pressupostos municipals. Els socialistes, a més, proposen un pacte conjunt entre totes les forces polítiques per garantir la sostenibilitat econòmica de la ciutat en els propers anys i mantenir l'estabilitat del govern municipal.

El PSC qualifica de 'crisi extraordinària' la divergència entre els dos socis de l'equip de govern durant la votació sobre la conveniència, o no, de debatre al ple les bases econòmiques del Pla d'Actuació Municipal presentat per l'equip de govern.

El portaveu socialista, Jordi Menéndez, considera que a banda de les deficiències formals que implica portar al ple el PAM sense haver-lo discutit en Junta de Portaveus, com s'havia pactat en una moció, el més greu és que l'equip de govern no hagi plantejat un projecte a mig i llarg termini per garantir la sostenibilitat econòmica de la ciutat en els propers anys. En aquest sentit, Menéndez ha proposat un gran pacte entre totes les forces polítiques del consistori per garantir l'estabilitat del govern municipal i per superar els reptes que haurà d'afrontar el municipi en el futur.

Jordi Menéndez

És una situació molt difícil pel govern municipal. Proposo que s'obrin negociacions entre tots els grups polítics, si hi ha consciència de la greu situació financera, per garantir les perspectives econòmiques i el desenvolupament de la ciutat.


Els socialistes creuen, a més, que ERC no s'ha sentit ben tractada durant la definició del PAM i dels pressupostos municipals per al 2005.

En el mateix sentit s'han expressat des d'ICV. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha felicitat els republicans per haver tingut la 'talla política' de desmarcar-se del seu soci de govern, i ha afegit que ERC no se sent còmoda amb els pressupostos i el PAM. Dos projectes que, segons Boix, eren propostes gairebé unilaterals de CiU.

Xavier Boix

Malgrat que ERC ha aconseguit introduir importants millores en algunes partides, no se sent còmoda amb els pressupostos. No sé com acabarà això.


El PP, de la seva banda, considera que les discrepàncies entre CiU i ERC són habituals en un equip de govern i han de ser considerades com una 'qüestió interna'. Malgrat això, la presidenta popular, Berta Rodríguez, qualifica de 'ridícul espantós' l'episodi viscut a l'últim ple.

Berta Rodríguez

CiU i ERC divergeixen a vegades. Però abans de fer un ridícul espantós al ple, haurien d'haver parlat entre ells.


Des del PP, veuen amb bons ulls la proposta dels socialistes d'arribar a un pacte entre tots els grups municipals per consensuar la sostenibilitat econòmica de la ciutat en els propers 10 anys.