Sant Cugat modificarà el reglament perquè els regidors puguin votar durant la baixa maternal


  • Comparteix:

Es vol adaptar el reglament perquè els regidors no perdin el seu dret a vot durant la baixa de maternitat i paternitat / Foto: Cugat.cat

Es vol adaptar el reglament perquè els regidors no perdin el seu dret a vot durant la baixa de maternitat i paternitat / Foto: Cugat.cat

La ciutat canviarà el Reglament Orgànic Municipal perquè els regidors i regidores al consistori puguin votar durant la baixa de paternitat i maternitat, ja sigui per vot electrònic o a través d'altres sistemes no presencials. Així s'ha acordat el ple d'aquest dilluns arran d'una moció presentada per la CUP-PC, que ha comptat amb el vot afirmatiu de tots els grups polítics excepte del PP, que s'hi ha abstingut. El portaveu local dels populars, Álvaro Benejam, ha dit estar d'acord amb la iniciativa, però no compartir el procediment. 'La votació dels càrrecs electes es regula a través d'una normativa supranacional, ha dit Benejam, i ha considerat que la moció hauria d'impulsar el canvi de la normativa i no 'un pedaç'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Des de la CUP-PC, Lourdes Llorente ha agraït a la resta de formacions que s'hagin sumat a la inciativa i ha lamentat que el PP no hi hagi votat a favor. 'Conciliar la vida laboral i familiar és un dret', ha esgrimit la cupaire, alhora que ha defensat que també es tracta d'un 'acte de respecte' de cara als votants ja que els càrrecs electes no es queden sense vot durant el permís de paternitat. Llorente també ha recordat que la delegació de vot ja s'ha produït a altres institucions com el Parlament de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

La portaveu de PDeCAT-Demòcrates, Cristina Paraira, ha agraït la moció, així com també ho ha fet la regidora de Cs, Múnia Fernández-Jordán. Des d'ERC-MES, el regidor Èric Gómez ha expressat el suport del seu grup cap al text, tot i que ha recordat que 'el procés no és tan fàcil' i que s'ha de buscar una fórmula que garanteixi una votació a distància en igualtat de condicions. 'No tots els regidors podrien delegar el vot ja que no tots els grups tenen suficients membres per fer-ho', ha dit.

La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha definit l'actual normativa com 'una qüestió anacrònica' i ha defensat que des de l'Ajuntament es busqui una alternativa per posar-hi remei. També hi ha coincidit el portaveu del PSC, Pere Soler. 'És de justícia social', ha defensat el socialista.




Lourdes Llorente

Són càrrecs de representació. És un acte de respecte cap als votants perquè el vot dels seus no quedi a zero mentre es fan càrrec dels seus fills.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.