Sant Cugat no celebrarà el Dia Internacional de la Família

Les crítiques de l'oposició porten el govern a retirar les esmenes que haguessin possibilitat el text


  • Comparteix:

Pares, mares i nens, al Claustre / Foto: Localpres

Pares, mares i nens, al Claustre / Foto: Localpres

Els partits polítics municipals no s'han posat d'acord amb el concepte de família. En l'avantsala d'una clima preelectoral, les confrontacions entre els grups han dinamitat que prosperés la moció original del PP i Cs per celebrar el 15 de maig el Dia Internacional de la Família. Els grups de l'oposició, sobretot la CUP-PC, han carregat durament contra el text fins al punt que el govern del PDeCAT-Demòcrates ha retirat les esmenes que haguessin fet prosperar els acords.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

'Les esmenes que hem proposat estaven pensades per trobar el consens i són fruit de l'acord internacional', justificava la regidora de Família, Esther Salat. No obstant això, la coalició de govern ha preferit retirar les esmenes en escoltar els arguments dels grups de l'oposició: 'és una moció retrògrada' (CUP-PC); 'família és defensar el dret de paternitat' (ERC-MES); 'no confiem en el PP' (ICV-EUiA) i 'el seu concepte de família no és el nostre' (PSC).

I ha estat així com el PP i Cs han vist escapar la consecució de l'acord, quan comptaven amb una majoria còmoda amb el suport del govern (i també dels dos regidors no adscrits). Visiblement decebut, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha lamentat que les formacions no hagin mirat més enllà del discurs polític i hagin dit 'no' a celebrar aquest Dia Internacional de 'les Famílies', a proposta del govern. També crític ha estat el regidor de Cs Sergio Blázquez que ha recriminat als cupaires que 'intervinguin al ple sense escoltar' i ha volgut deixar clar que el model de família taronja 'no és precisament el concepte de família tradicional'.

Els d'Albert Rivera han volgut ser escrupolosos i han posat en dubte que el govern pogués retirar unes esmenes ja presentades. Però, tot i no estar recollit al reglament aquest procediment, el PDeCAT-Demòcrates ha aconseguit fer-ho i ha votat en contra.






Esther Salat

Tots i cadascun dels acords eren definicions literals, no són afirmacions del PDeCAT. Després d'escoltar les consideracions les esmenes perden sentit.

Gibert i Benejam

No han sabut definir què és la família / Per què no ho defineixen vostès el seu concepte o entenguin el que diu l'ONU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.