Sant Cugat es compromet a treballar per garantir el salari mínim als Centres Especials de Treball


  • Comparteix:

A Sant Cugat hi ha quatre Centres Especials de Treball / Foto: ACN

A Sant Cugat hi ha quatre Centres Especials de Treball / Foto: ACN

El ple ha reiterat el seu suport, a través d'una proposta del grup municipal del PSC, als Centres Especials de Treball (CET). L'Ajuntament haurà d'instar el govern de l'Estat i al de la Generalitat a què garanteixi el salari mínim als treballadors d'aquests centres mitjançant subvencions, per a què tinguin viabilitat econòmica. La moció, això sí, s'ha aprovat parcialment després que el PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES votessin en contra de la meitat dels acords.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En concret, la portaveu republicana, Mireia Ingla, ha demanat més 'rigor' en el plantejament de la situació i el seu grup ha votat en contra, com també ho ha fet l'equip de govern, als punts que fan referència a 'l'endarreriment' dels pagaments per part de la Generalitat, segons el text, al sector de la discapacitat. Tant Ingla com la regidora d'Ocupació, Sílvia Solanellas, han volgut reiterar el seu suport a aquest tipus de centres, però no han reconegut cap incompliment del govern català.

El consistori també es compromet a 'potenciar' aquests centres que aposten per 'la plena inclusió laboral i social' i traslladar els acords a les administracions competents i a les entitats que treballen amb persones amb capacitats diferents.

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha exposat que la Generalitat 'no ha fet els deures' per garantir les subvencions al sector i 'hi ha molts retards'. De fet, el socialista considera que el govern català 'els està escanyant'.

La mesura, segons els socialistes, és per 'complementar' la tasca del govern de l'Estat, que ja va fixar el salari mínim en 900 euros i defensar dos col·lectius: les persones amb discapacitat i els centres que fan un treball social donant-los feina per a la seva inclusió al món laboral.

Sant Cugat ja es va comprometre el maig de l'any passat a 'dotar de més recursos' els Centres Especials de Treball, a través d'una moció institucional original del PSC.




Pere Soler

Com és de preveure, la Generalitat no ha fet els deures i ha incomplert la llei estatal que fixa la subvenció en el 50%. Hi ha molts retards, i això és un exemple de com la Generalitat no creu en els Centres Especials de Treball i els està escanyant.

Mireia Ingla

Senyor Soler, estem en campanya, però crec que no tot s'hi val. Hi ha coses amb les quals estem d'acord, però la seva proposta no és per donar suport als centres de treball, sinó per carregar-li el mort a la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.