El ple rebutja el trasllat a Sant Cugat d'un sacerdot denunciat per abusos sexuals

S'ha mostrat la màxima solidaritat i suport a les víctimes de pederàstia i pedofília i s'ha condemnat qualsevol tipus d'abús sexual


  • Comparteix:

El Centre Borja / Foto: Google Maps

El Centre Borja / Foto: Google Maps

La decisió de la congregació dels Jesuïtes per traslladar al Centre Borja de Sant Cugat un sacerdot denunciat per abusos sexuals ha rebut el rebuig del ple municipal. A través d'una moció institucional original d'ERC-MES, tots els regidors han mostrat 'màxima solidaritat i suport' a les víctimes de pederàstia i han condemnat qualsevol tipus d'abús sexual, especialment aquells que afecten infants i adolescents. El text posa el focus sobre l'Església Catòlica, institució a la qual insta a 'no tolerar l'abús sexual a menors' i a 'garantir que els seus espais siguin segurs per a la infància'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En aquest sentit, la moció rebutja 'la connivència de les altes estructures eclesiàstiques que han encobert i intentat silenciar' aquests casos.

El text insta el Congrés dels Diputats i al Senat per tal que en els delictes d'abús i d'agressió sexual a menors s'amplïi el període de temps de prescripció fins que la víctima faci 30 anys. Els acords aprovats es traslladaran tant al Centre Borja com a les administracions competents.

Dimarts passat, els Jesuïtes decidien que el pare Pere Sala, de 94 anys, fos traslladat a Sant Cugat, al Centre Borja, mentre durés la investigació que l'afecta per una denúncia per abusos sexuals. Aquest sacerdot va ser denunciat el passat 1 de març per presumptament haver abusat sexualment, juntament amb un altre sacerdot ja mort, de dos germans exalumnes del centre barceloní a la dècada dels 80, quan Sala n'era professor i sacerdot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.