El concurs municipal de publicitat es resoldrà al Tribunal Català de Contractes Públics

La secretària assegura que l'expedient és correcte, tot i que 'és millorable'


Temes relacionats

L'Ajuntament defensa 'la transparència i legalitat' del concurs municipal de publicitat ( 5/mar/19)

La CUP-PC veu manca de transparència en el concurs municipal de publicitat ( 1/mar/19)


  • Comparteix:

La secretària, Rosa Castellà, en la seva intervenció / Foto: Cugat.cat

La secretària, Rosa Castellà, en la seva intervenció / Foto: Cugat.cat

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic decidirà si s'anul·la l'adjudicació del concurs municipal de publicitat. Un recurs del PP i un altre, fora de termini, de Cs han motivat que sigui aquest organisme qui hagi de resoldre el resultat d'aquesta licitació, tancada a principis de març i a la qual només s'ha presentat el TOT Sant Cugat. Els dos recursos s'han interposat per presumptes deficiències en les clàusules de la licitació, restringides al 'TOT', segons els partits. Unes macances que comparteix la resta de l'oposició i que s'ha traduït en una moció d'urgència al ple demanant en bloc l'anul·lació del procediment. Una aliança que ha fet prosperar el text amb els únics vots contraris del govern, que ha tornat a defensar la legalitat del procés.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

D'això s'ha ocupat l'alcaldessa que ha titllat d''oportunista' la moció, així com la intervenció a l'audiència pública de Televisió de Sant Cugat (TVSC). Carmela Fortuny ha insistit en la transparència del procediment, fiscalitzat per l'interventor i revisat pels serveis jurídics. La secretària, Rosa Castellà, ha assegurat que l'expedient 'té tot el que ha de tenir', però que 'és millorable'.

En aquest punt ha dit que hagués estat preferible 'una divisió en lots de la licitació' i, responent a la CUP-PC, ha qualificat com a 'errada que no hauria de ser' l'aparició del nom del TOT Sant Cugat en un dels informes tècnics. Castellà ha rubricat la seva intervenció: 'Les clàusules no tenen errades de naturalesa substancial per instar la nul·litat'.

En el reguitzell de crítiques, Cs ha justificat el recurs per existir 'dubtes raonables' i el PP ha amenaçat amb una impugnació si l'Ajuntament tira endavant l'adjudicació sense atendre la resolució del Tribunal Català de Contractes. Més equànime ha estat ERC que ha explicat que el conveni que fins ara tenia el consistori amb TOT Media s'ha vist afectat per l'aplicació de la nova llei de contractes. Això sí, ha deixat clar que el més recomanable era dissenyar unes clàusules noves amb lots per a premsa, digital i audiovisual i així afavorir la lliure concurrència.

Ara li toca, en breu, al Tribunal Català de Comptes decidir què passa amb l'adjudicació del concurs.





Rosa Castellà

Segons el meu entendre les irregularitats que trobem en aquest expedient, que hi són, no són subtancials per instar una declaració de nul·litat

Álvaro Benejam

Si impugnem l'adjudicació quedarà en suspens fins que no se sap quan. Fem-ho bé amb unes clàusules normals i corrents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.