La transformació de la Floresta en un nou ens, a debat

La Plataforma per una EMD a la Floresta organitza una taula rodona amb representats dels partits polítics locals per tractar el futur del districte


  • Comparteix:

La ponència ha tingut lloc al Centre Social i Sanitari / Foto: Cugat.cat

La ponència ha tingut lloc al Centre Social i Sanitari / Foto: Cugat.cat

La transformació de la Floresta en un nou ens amb capacitat de decidir. Aquest ha estat l'eix central que ha pres protagonisme aquest dissabte al debat que ha organitzat la Plataforma per una EMD de la Floresta amb diferents representats dels partits polítics i que ha aplegat una setantena de veïns i veïnes del barri per repensar el futur del barri. Tot i que amb diferents matisos, totes les formacions han coincidit en la necessitat d'impulsar un canvi, ja que el model actual del consell de barri es troba 'esgotat', i han plantejat diferents opcions per dotar la Floresta de capacitat d'autogovernar-se i fer vinculants les seves decisions.

Què han dit els ponents?

Joan Puigdomènech (PDeCAT / Junts per Sant Cugat)

Joan Puigdomènech (PDeCAT / Junts per Sant Cugat)

'Nosaltres proposem definir quines són les competències i el grau d'autonomia i relació entre la Floresta i l'Ajuntament. Estem disposats a arribar a algun tipus de conveni'.


Núria Gibert (CUP-PC)

Núria Gibert (CUP-PC)

'El dret a decidir ha de ser l'eix fonamental. En allò que els veïns de la Floresta considerin que és necessari, nosaltres hi serem al costat'.


Aldo Ciprian (Cs)

Aldo Ciprian (Cs)

'La relació entre la Floresta i l'Ajuntament s'ha de definir amb un conveni de col·laboració. Els consells de barri no funcionen perquè no hi ha una corretja de transmissió'.


Mireia Ingla (ERC-MES)

Mireia Ingla (ERC-MES)

'Apostem per incrementar les competències del consell de barri amb una reforma de l'actual reglament. Volem fer un de nou que inclogui la descentralització dels barris'.


Aina Balada (Sant Cugat en Comú)

Aina Balada (Sant Cugat en Comú)

'S'han de pensar les necessitats de cada barri. No només necessitem pressupostos i autogovern, sinó la voluntat d'escoltar els veins i les veines'.


José Gallardo (PSC)

José Gallardo (PSC)

'Hem de repensar els consell de barri i apostar per una descentralització que reculli la responsabilitat col·lectiva entre veins i institucions'.


Joan Recasens (Primàries Sant Cugat)

Joan Recasens (Primàries Sant Cugat)

'L'EMD no es pot tirar endavant legalment. Caldrà veure quins models alternatius hi ha amb canals de participació i decisió'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.