Sant Cugat en Comú proposa municipalitzar l'aigua i crear una agència local d'energia

Presenten un programa amb 253 mesures per fer que la ciutat 'no deixi ningú enrere'


  • Comparteix:

L'alcaldable Ramon Gutiérrez juntament amb els membres de la candidatura Inés Luna i Andreu Sierro / Foto: Cugat.cat

L'alcaldable Ramon Gutiérrez juntament amb els membres de la candidatura Inés Luna i Andreu Sierro / Foto: Cugat.cat

Sant Cugat en Comú ja té programa electoral. El conformen 253 propostes que pretenen 'aconseguir que la ciutat no deixi ningú enrere'. Entre les mesures destaquen la municipalització del servei de l'aigua i la creació d'una agència local de l'energia. Els comuns també proposen fer d'obligat compliment la 'recomanació' actual de l'Ajuntament d'induir els promotors a destinar el 30% dels nous habitatges a règim protegit, així com canviar el model de gestió municipal del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD).

Una altra de les mesures destacades és que la ciutat disposi de locals de protecció oficial i que es 'despolititzi l'administració'. 'Volem acabar amb l'estructura gerencial de l'Ajuntament i que el lideratge recaigui en els tècnics i funcionaris', ha dit l'alcaldable dels comuns, Ramon Gutiérrez, en una roda de premsa aquest dilluns.

Gutiérrez ha detallat que el programa va ser aprovat en assemblea dijous passat i que ha estat elaborat per una quarantena de persones, així com consultat amb experts de diferents àmbits. 'El programa pretén definir una ciutat que es plantegi els reptes de futur actuals com el canvi climàtic o el feminisme', ha destacat l'alcaldable dels comuns, que ha fet èmfasi en la importància de 'coproduir polítiques amb els ciutadans'.

Des de la candidatura també han explicat que, tot i que el programa està tancat, no descarten incorporar-hi més elements o qüestions 'si l'actualitat ho requereix'.

A banda del programa electoral, els comuns també han presentat el seu codi ètic que inclou mesures com la publicació d'ingressos i béns patrimonials, i la no acceptació de regals ni privilegis.








Ramon Gutiérrez

Pretén defenir una ciutat que no deixi ningú enrere i que es plantegi els reptes de futur que les ciutats del 2019 s'han de plantejar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.