L'Ajuntament retirarà aquest dimecres la pancarta dels presos

La Junta Electoral ha desestimat el recurs que va presentar l'Ajuntament


Temes relacionats

Cs denuncia Fortuny a la Fiscalia per mantenir la pancarta dels presos (25/mar/19)

L'Ajuntament manté, de moment, la pancarta dels 'presos polítics' i planta flors grogues com a alternativa (22/mar/19)

La Junta Electoral de Zona resol que l'Ajuntament retiri la pancarta dels presos (20/mar/19)


  • Comparteix:

La pancarta lluirà a la façana fins aquest dimecres a les 11 / Foto: Cugat.cat

La pancarta lluirà a la façana fins aquest dimecres a les 11 / Foto: Cugat.cat

L'Ajuntament retirarà aquest dimecres, a partir de les onze del matí, la pancarta en suport als 'presos polítics' que penja de la façana del consistori. L'administració local ho ha comunicat després que la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Terrassa hagi desestimat el recurs interposat dijous passat per evitar el manament de retirar-la, en resposta a una denúncia de Cs.

La maniobra de l'Ajuntament, que volia mostrar la seva disconformitat amb la resolució de la JEZ, ha permès estirar cinc dies més el requerit per l'organisme que en reclamava la retirada divendres passat.

El primer dictamen de la Junta Electoral respon a una denúncia de Cs, que sostenia les seves exigències en la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), a la qual s'instava el govern a la retirada immediata de les estelades i llaços grocs dels edificis de la Generalitat i a la qual es recorda que la llei prohibeix als poders públics 'prendre partit en les eleccions'.

No és l'única denúncia formalitzada per Cs. Aquest dilluns, els taronges denunciaven davant la Fiscalia l'alcaldessa, Carmela Fortuny, per un presumpte delicte de 'desobediència greu', per mantenir la pancarta.

A Valldoreix, que també es veu afectada per la denúncia de Cs, encara no ha arribat cap requeriment de la JEZ perquè retiri la pancarta de l'edifici de l'EMD, segons fonts de l'entitat.

2 de novembre de 2017
És la data en què es va penjar la pancarta a Sant Cugat, primer al balcó de l'ajuntament. Va ser en el decurs de la concentració de protesta per l'entrada a presó dels consellers destituïts. Després seria traslladada, amb majors dimensions, a la façana de l'edifici com a resposta a l'estripada que va viure el símbol en una concentració espanyolista.

En total 511 dies en què la pancarta ha presidit nombrosos actes de protesta en suport als 'presos polítics', entre ells el santcugatenc Raül Romeva. Un símbol que, des de l'inici de la seva instal·lació, ha rebut peticions de retirada per part de Cs i el PP. Va ser aquest partit qui va preguntar en ple el cost de la pancarta, gentilesa 'd'un proveïdor local', segons l'equip de govern. La segona pancarta va ser una donació de l'ANC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.