L'Ajuntament de Sant Cugat gira la pancarta dels presos i la manté penjada

Així dóna compliment a una resolució de la Junta Electoral de Zona


  • Comparteix:

La pancarta que demana la llibertat dels 'presos polítics' continua penjada a la façana de l'Ajuntament. Això sí, girada, amagant-ne el missatge en compliment del requeriment de la Junta Electoral de Zona de Terrassa (JEZ), que havia resolt una denúncia de Cs. 'Jo no vull que m'inhabilitin, vull continuar sent l'alcaldessa i continuar treballant per Sant Cugat i per fer República', ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que també ha anunciat que 'en el primer segon pugui' tornarà a girar la pancarta 'de manera immediata' per mostrar de nou el seu missatge.

A les onze del matí d'aquest dimecres els operaris han començat els treballs per despenjar el símbol de la façana, que finalment han girat i tornat a penjar. Una decisió aplaudida per la quarantena de treballadors del consistori i membres de l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) que han protestat contra la decisió de la Junta Electoral i han llegit un manifest que apel·lava a la llibertat d'expressió per mantenir aquests símbols.

Després d'una primera denúncia de Cs a la Junta Electoral de Zona, l'Ajuntament va presentar un recurs a la resolució que ha permès estirar cinc dies el requeriment de l'organisme, que exigia la retirada del símbol divendres passat. En aquest sentit, el mateix divendres, el consistori va plantar flors grogues a la zona enjardinada de la plaça de la Vila com a alternativa.

El partit taronja va portar el cas a la Fiscalia per un presumpte delicte de desobediència greu de Fortuny per mantenir la pancarta, que porta penjada a la façana del consistori des del 2 de novembre del 2017.

Resolució sobre Valldoreix
La Junta Electoral de Terrassa ha resolt que l'EMD de Valldoreix també ha de retirar la pancarta de la seva seu, ha sabut Cugat.cat. Una resolució que respon a la mateixa denúncia de Cs, que també feia referència a l'ens valldoreixenc. La junta dóna un termini de 48 hores a l'Entitat Municipal Descentralitzada perquè procedeixi a retirar la pancarta, que entrarà en vigor en el moment que l'EMD rebi la notificació. A hores d'ara, fonts de l'EMD afirmen que no ha arribat aquesta notificació.

Una segona pancarta
L'Ajuntament, segons ha pogut saber Cugat.cat, ha penjat al llarg d'aquest dimecres una segona pancarta, també girada, a sobre de la primera per 'donar més pes i evitar que l'aixequi el vent', han dit fonts municipals.


Carmela Fortuny

Exprémer fins al final les teves possibilitats. Jo faig un compliment del que em diu la Junta Electoral. No vull que m'inhabilitin, vull continuar sent alcaldessa de la meva ciutat perquè vull treballar per la ciutat i per fer República i per la llibertat dels presos polítics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.