L'Ajuntament obre un expedient informatiu a una adjudicació de Promusa per descartar possibles irregularitats

Cugat.cat ha tingut accés a l'expedient de l'adjudicació, efectuada el 2004


  • Comparteix:

La promoció de pisos es va inaugurar el 2005 / Foto: Google Maps

La promoció de pisos es va inaugurar el 2005 / Foto: Google Maps

L'Ajuntament ha obert un expedient informatiu per esclarir l'adjudicació el 2004 d'un pis de lloguer a la promoció de Promusa dels Jardins de la Penya Regalèssia. La investigació, que quedarà resolta la setmana vinent, previsiblement dimarts, s'ha produït arran d'una carta anònima que s'ha fet arribar a tots els grups municipals i també a Cugat.cat on s'apuntaven irregularitats en aquest procés. Aquest mitjà ha pogut accedir a l'expedient d'adjudicació del 2004, on hi figura tota la informació referent al procediment.

A l'expedient es detalla que l'adjudicatari de l'habitatge era el fill del gerent de Promusa, Lluís Hosta. Aquesta relació parental, de fet, va propiciar que Hosta renunciés a participar al debat del consell d'administració de la companyia pública d'habitatge -del qual formaven part membres de CiU, ERC, ICV-EUiA, el PSC i el PP- on es va posar sobre la taula els requisits per optar als habitatges. Tot plegat queda recollit en una acta a la qual ha tingut accés Cugat.cat.

La carta anònima qüestiona la documentació presentada. Tot i així, Cugat.cat ha pogut comprovar que el sol·licitant va presentar tots els papers requerits, entre ells un contracte laboral i la vida laboral per acreditar uns ingressos anuals inferiors als 17.729 euros, una de les condicions per poder accedir a l'habitatge. Aquest mitjà ha pogut parlar amb Lluís Hosta, que ha qualificat de 'totalment falses' les insinuacions de la carta i que ja ha posat en mans d'un advocat la possibilitat d'emprendre accions legals contra el seu autor.

El PP demana explicacions
El PP ha enviat un comunicat on explica que ja ha demanat a l'Ajuntament tota la informació relativa a l'adjudicació. En declaracions a Cugat.cat, el portaveu municipal del PP, Álvaro Benejam, assegura que aquesta s'hauria fet de forma 'recent' i que, de confirmar-se el frau, esquitxaria 'càrrecs directius de Promusa' que no ha volgut concretar.


Álvaro Benejam

Les acusacions són suficientment greus i afecten persones rellevants de Promusa com per investigar. Volem arribar fins el fons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.