Els joves de les candidatures sobiranistes de Sant Cugat reflexionen sobre com assolir la independència

Han debatut en una trobada organitzada per l'ANJI al Casal Torreblanca


  • Comparteix:

El debat ha tingut lloc al Casal Torreblanca / Foto: Cugat.cat

El debat ha tingut lloc al Casal Torreblanca / Foto: Cugat.cat

Els joves que formen part de les llistes electorals per a les municipals de les candidatures independentistes de Sant Cugat subratllen el paper dels municipis per fer possible una república catalana. Marc Ledesma (Junts per Sant Cugat), Marco Simarro (CUP-PC), Alba Gordó (ERC-MES) i Meritxell Perelló (Primàries Sant Cugat) han participat al debat 'Independència és llibertat', organitzat per l'Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI) de Sant Cugat i que ha aplegat una cinquantena de persones al Casal Torreblanca aquest divendres.

Què han dit els ponents?

Marc Ledesma (Junts per Sant Cugat)

Marc Ledesma (Junts per Sant Cugat)

'Tenim més que clar que els municipis són l'administració més propera a la ciutadania. Per tant, des de la proximitat ho podem fer pràcticament tot. Com diu la Carmela Fortuny, som l'administració del quilòmetre zero. En aquest sentit, és la millor manera d'arribar al veí per explicar-li el perquè de la independència. No la volem per un caprici: estic convençut que tindrem més benestar social, podrem invertir molt més en polítiques socials. Crec que als municipis és on més clarament es veu la diversitat, fet que fa més fàcil la cooperació'.


Marco Simarro (CUP-PC)

Marco Simarro (CUP-PC)

'Nosaltres sempre lliguem la idea d'independència a un projecte de canvi social, de transformació social en una ciutat més solidària i treballadora, on les classes treballadores tinguin una situació millor. Des de qualsevol administració -sigui l'Ajuntament, el Parlament o l'Estat-, accions com per exemple municipalitzar el servei de l'aigua apropen la sobirania a la ciutadania i, per tant, un projecte d'independència social i comunitari'.


Alba Gordó (ERC-MES)

Alba Gordó (ERC-MES)

'És evident que cal que totes les administracions -els Ajuntaments, la Generalitat, Europa- vagin coordinades perquè l'objectiu és enorme. És important que anem tots a la una i els municipis som una peça clau. També ho és el carrer, la societat organitzada i el moviment cívic i social, que ens empeny i ens anima'.


Meritxell Perelló (Primàries Sant Cugat)

Meritxell Perelló (Primàries Sant Cugat)

'Amb la crítica arribarem a la independència. Ara no s'està fent debat sobre quines competències tindran els municipis dins del nou estat català. Sant Cugat és una ciutat amb més de 50% dels vots favorables a la independència. Això és molt important. [Sobre el gir de la pancarta dels 'presos polítics'], si el teu fi és la independència, com vols crear un estat nou obeint-ne un altre?'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.