La XASC inicia una campanya a favor del no a la Constitució europea


  • Comparteix:

L'entitat presenta un decàleg de motius per dir que no al tractat

L'entitat presenta un decàleg de motius per dir que no al tractat

La Xarxa Alternativa de Sant Cugat ha presentat 10 raons per dir no a la Constitució Europea, ho ha fet durant una xerrada a càrrec de Gerardo Pissarella , professor de la Universitat de Barcelona. L'entitat creu que una altra Europa és possible, i que el redactat constitucional no hi ajuda.

La Xasc topa amb els eixos principals de la Constitució Europea creu que el seu procès d'elaboració no ha estat democràtic, consagra el model econòmic neoliberal, substitueix el dèficit democràtic de les institucions europees i consagra l'europa militar. Així ho ha explicat durant una conferència que portava per títol: Deu raons per dir no a la constitució europea. El conferenciant de la xerrada, Gerardo Pisarello, expert en aquest àmbit i professor de dret constitucional de la Universitat de Barcelona, creu que la constitució europea s'hauria d'haver fet des de la ciutadania.

Gerardo Pisarello

Demanem l'obertura d'un autèntic procés constituent democràtic, que escolti els diferents sectors i grups socials


La Xasc creu que la informació sobre la constitució europea que s'està donant a la ciutadania és minima, per aquesta raó organitza activitats informatives. A més, l'entitat ha editat uns tríptics informatius sota el lema: 10 raons per dir no a la constitució europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.