Els serveis jurídics descarten irregularitats en l'adjudicació d'un pis públic el 2004

L'expedient obert per l'Ajuntament resol que no es van produir incompliments en els requisits de l'adjudicatari


Temes relacionats

L'Ajuntament obre un expedient informatiu a una adjudicació de Promusa per descartar possibles irregularitats ( 7/abr/19)


  • Comparteix:

El pis procedia de la promoció dels Jardins de la Penya Regaléssia / Foto: Google Maps

El pis procedia de la promoció dels Jardins de la Penya Regaléssia / Foto: Google Maps

L'expedient informatiu encarregat per l'Ajuntament per detectar possibles irregularitats en l'adjudicació d'un pis de Promusa el 2004 ha determinat que 'no existeix incompliment de cap requisit en l'admissió i posterior adjudicació d'un pis' a un fill de l'actual gerent de l'empresa pública d'habitatge, Lluís Hosta. Els serveis jurídics municipals han conclòs que les bases aprovades pel consell d'administració de Promusa el 2003 no incloïen com a requisit d'accés a les promocions de lloguer per a joves que els adjudicataris fossin perceptors d'una renda de treball.

Sobre l'alta a la Seguretat Social del contracte presentat per l'adjudicatari dos mesos després de l'inici del mateix, l'expedient afirma que corresponia a Inspecció de Treball dirimir una possible infracció. L'informe situa com a fet determinant que els fets es remuntin entre el 2005 i 2010, període en què prescriu l'exigència d'eventuals responsabilitats personals a la persona denunciada.

Com va anar l'adjudicació?
A l'expedient de l'adjudicació es fa constar que l'adjudicatari de l'habitatge d'una promoció dels Jardins de la Penya Regalèssia era fill de Lluís Hosta. Aquesta relació parental, de fet, va propiciar que Hosta renunciés a participar al debat del consell d'administració de la companyia pública d'habitatge -del qual formaven part membres de CiU, ERC, ICV-EUiA, el PSC i el PP- on es va posar sobre la taula els requisits per optar als habitatges. Tot plegat queda recollit en una acta a la qual ha tingut accés Cugat.cat.

Uns fets que surten a la llum arran d'una carta anònima enviada a tots els grups de l'oposició i a Cugat.cat el 26 de març passat signada per 'alguns treballadors de Promusa'. El document qüestiona la documentació presentada. Tot i així, Cugat.cat va comprovar que el sol·licitant va presentar tots els papers requerits.

L'únic grup que ha demanat explicacions sobre el cas ha estat el PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.