Sant Cugat suspèn les llicències de pisos turístics durant un any


Temes relacionats

Pas endavant per a la regulació dels pisos turístics (21/mai/18)

La CUP-PC vol que es regulin els habitatges de lloguer a Sant Cugat (10/mai/18)


  • Comparteix:

Les llicències per als pisos turístics quedaran supeses durant un any / Foto: Localpres

Les llicències per als pisos turístics quedaran supeses durant un any / Foto: Localpres

El ple ha aprovat aquest dilluns suspendre la concessió de llicències de pisos turístics a la ciutat durant un any. Un temps que s'utilitzarà per estudiar una modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) i regular aquesta qüestió. La mesura ha estat proposada per l'equip de govern després que el consistori hagi registrat 'un augment significatiu' de sol·licituds d'aquest tipus de llicències en els darrers dos anys. La proposta ha comptat amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, a més dels regidors no adscrits Dimitri Defranc i Xavier Cortés. Cs, el PSC i el PP s'hi han abstingut.

El tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, ha justificat la proposta de suspensió per 'l'increment' de sol·licituds i per la 'concentració de pisos turístics en un mateix emplaçament'. En dades, ha explicat que si durant l'any 2018 es van registrar 35 sol·licituds d'aquest tipus, en el primer trimestre del 2019 ja se n'han registrat 20. Una 'tendència a l'alça que preocupa' i que, segons el tinent d'alcalde, s'atribueix 'a les restriccions imposades a la ciutat de Barcelona'.

Un posicionament que ha compartit el regidor no adscrit Xavier Cortés, així com també l'altre regidor no adscrit, Dimitri Defranc. Defranc ha afegit, però, que 'la gentrificació no només és a causa dels pisos turístics, sinó que també hi ha altres casuístiques', i ha demanat que s'hi posi remei actuant sobre totes les tipologies d'habitatges.

Des del PSC, el portaveu, Pere Soler, ha opinat que, davant el calendari actual, 'una suspensió d'un any no té sentit'. 'Amb tot el període d'eleccions i de canvis no ens podrem posar a treballar en aquesta qüestió fins al setembre i ja haurem perdut mig any', ha reflexionat el socialista. Per això, ha anunciat l'abstenció del grup. Una abstenció que també han secundat Cs i PP.

Des de les files d'ICV-EUiA, en canvi, han vist la mesura amb bons ulls, tot i que han considerat que 'arriba tard'. Gutiérrez ha recordat que fa un any el plenari ja va aprovar una moció al respecte, però ha anunciat un vot afirmatiu per contribuir a que 'Sant Cugat sigui una ciutat per a la gent'.

ERC-MES també ha considerat que es tracta d'una mesura 'necessària' i ha defensat la suspensió per 'tenir temps per treballar aquesta qüestió a fons'. Una opinió compartida també per la CUP-PC, que en paraules de la portaveu, Núria Gibert, ha anunciat un 'sí crític i enfadat'. La cupaire ha recordat que el seu grup ja va presentar una moció al respecte fa un any i ha lamentat que des de llavors 'no s'hagi tornat a abordar aquest tema'. 'Com a grup polític que fa propostes, frustra', ha conclòs.

Actualment, Sant Cugat compta amb una vuitantena de pisos turístics a la ciutat, la majoria situats al centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.