Ple extraordinari per cercar la unitat dels partits en el canvi del PGM a la Floresta i Valldoreix


  • Comparteix:

Alguns dels terrenys giren entorn la rotonda de Can Cadena / Foto: Google Street View

Alguns dels terrenys giren entorn la rotonda de Can Cadena / Foto: Google Street View

Canviar el planejament urbanístic a la Floresta i a Valldoreix per incorporar verd urbà, suprimir una reserva viària i resoldre una expropiació sense càrregues econòmiques és un tema que ha de tenir el consens de tots els partits. Aquesta és la voluntat que ha traslladat l'alcaldessa als grups municipals al ple d'aquest dilluns, quan ha retirat de l'ordre del dia la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) en aquests indrets. Tot i tenir els suports necessaris -amb els vots favorables dels regidors no adscrits-, Carmela Fortuny ha preferit cercar la unitat davant una oposició majoritària amb demandes de falta de transparència i informació.

ESCOLTA-HO

El canvi de planejament que proposa el govern del PDeCAT-Demòcrates és un moviment que afecta quatre terrenys i que, de no fer-se, podria comportar problemes econòmics per a la ciutat. És el que han dit els mateixos serveis jurídics en referència, sobretot, a una parcel·la de 59.000 metres quadrats a tocar del Torrent d'en Saladrigues, els propietaris de la qual han reclamat l'expropiació per la via judicial. L'Ajuntament treballa per assolir una expropiació gratuïta i així 'no hipotecar futures inversions'.

L'operació també comportaria afegir l'ús hoteler a la finca de la Masia de Can Rosàs (23.000 metres quadrats) a canvi de sumar al verd urbà una part del terreny. També a Valldoreix queden afectats els terrenys que van des de la rotonda de Can Cadena fins a l'estació. En suprimir la reserva viària prevista al PGM, aquest espai també se sumaria al verd urbà. A la mateixa zona, hi ha un solar urbanitzable que toca Can Cadena que, amb el canvi de planejament, es convertiria en sòl forestal.

El recel de l'oposició
Una actuació beneficiosa per al municipi, segons el tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, ja que incorpora més verd i potencia la centralitat de Valldoreix. Una opinió no compartida per l'oposició que, en el cas d'ICV-EUiA, ERC-MES i la CUP-PC, n'han demanat la retirada per disposar de més informació.

El PP ha fet palès que els propietaris de la Masia de Can Rosàs han presentat al·legacions i que no hi ha un acord amb l'Ajuntament, cosa que ha despertat la preocupació dels partits. ICV-EUiA no entén l'ús hoteler per a la masia, quan no l'han sol·licitat els propietaris. Ecosocialistes, el PSC i la CUP-PC han reprovat que no s'hagi tractat l'assumpte amb el govern de l'EMD. Des de Cs han continuat la croada contra la manera de fer de l'àrea d'Urbanisme -'ens prenen el pèl'- i com la resta de partits han posat en dubte que l'actuació obeeixi a l'interès general.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.