El Ministeri de Justícia deixa Sant Cugat sense partit judicial en la programació per al 2005


  • Comparteix:

L'alcalde espera que la Generalitat inclogui els jutjats de Sant Cugat en el nou mapa judicial

L'alcalde espera que la Generalitat inclogui els jutjats de Sant Cugat en el nou mapa judicial

Sant Cugat no tindrà partit judicial propi el 2005. Així es desprén de la programació que ha presentat el Ministeri de Justícia per a l'any vinent, i que contempla la creació de 22 nous jutjats a Catalunya. De la seva banda l'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat esperançat que el nou mapa judicial que està elaborant la Generalitat incorpori, definitivament, el partit judicial de Sant Cugat.

El Ministeri de Justícia ha anunciat la creació de 30 noves unitats judicials a Catalunya, entre les quals hi ha 22 jutjats de nova creació. Així, per exemple, Sabadell i Terrassa comptaran l'any 2005 amb nous jutjats de primera instància i del social, mentre que Cerdanyola, Rubí i Mollet tindran noves sales de primera instància i instrucció.

Sant Cugat, en canvi, no apareix a la programació del Ministeri per a l'any vinent, de manera que de moment es queda sense partit judicial. La creació d'un jutjat propi a la nostra ciutat era un compromís que l'anterior govern de la Generalitat, de CiU, va traslladar al govern espanyol. Ara, però, l'executiu català s'ha replantejat la qüestió i ha posposat la decisió a l'espera de la revisió del mapa judicial de Catalunya, d'acord amb la nova ordenació territorial.

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat esperançat que l'estudi que està realitzant la Direcció General de Relacions amb la Justícia de la Generalitat incorpori la reclamació del partit judicial per a Sant Cugat.

Lluís Recoder

Quan em vaig entrevistar amb la directora general, va dir que reconsideraven la proposta de l'anterior Generalitat, però no tancaven la porta. Tinc esperances en el nou estudi que realitza el govern català.


Recoder ha reiterat que Sant Cugat necessita urgentment uns jutjats d'instrucció propis, ja que actualment la meitat dels temes que tracta el jutjat de Rubí provenen de Sant Cugat. A més, segons l'alcalde, els jutjats de la ciutat veïna estan saturats i provoquen retards que generen inseguretat i desprotecció.

Lluís Recoder

Més de la meitat dels temes que es tracten a Rubí són de Sant Cugat. Els jutjats estan saturats i provoquen demores que generen inseguretat i desprotecció.


Recordem que els tres partits que donen suport al govern de la Generalitat van votar al Parlament en contra d'una proposició no de llei de CiU que plantejava iniciar els tràmits per a la creació del partit judicial de Sant Cugat. En aquella ocasió, el tripartit va tombar la proposta argumentant que s'havia de condicionar la creació de nous jutjats a la nova planificació territorial de Catalunya i al mapa judicial que se'n derivi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.