CCOO i UGT critiquen els processos selectius de caps de servei de l'Ajuntament


  • Comparteix:

Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Localpres

Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Localpres

CCOO i UGT asseguren que diversos processos selectius de personal de l'Ajuntament no respecten el principi de mobilitat interna dels treballadors acordat amb els sindicats. Segons un comunicat enviat a la plantilla municipal, els sindicats apunten que el consistori no hauria procedit correctament amb relació a la cobertura d'alguns llocs de treball i de les places de cap de servei d'Esports i la d'Innovació Cultural, aquesta última de nova creació.

Amb relació a aquestes places, els sindicats exposen que s'ha procedit a cobrir-les mitjançant personal intern i extern a la vegada, 'quan la normativa de funció pública catalana ho prohibeix', a més -diuen- que no s'ha respectat el pacte de condicions del personal funcionari del consistori. Un pacte de condicions que indica que en aquests casos s'ha d'optar, en primera instància, per a la promoció interna dels treballadors.

El text dels sindicats, entrat per registre, assegura que, prèviament a la convocatòria del procés selectiu, no s'ha procedit a la negociació col·lectiva i 'no se n'ha informat amb la deguda transparència'. Per aquest motiu, sol·liciten el compliment de la normativa laboral vigent i de l'acord de condicions del personal funcionari, incomplert, segons CCOO i UGT.

ERC es pronuncia
El grup municipal d'ERC ha anat més enllà i ha demanat l'aturada immediata de la provisió de totes les places i llocs de treball de cap de servei fins la consolidació de la plantilla de funcionarat interí i laboral indefinit no fix. Fet això, les persones 'que avui són excloses de l'accés a la plaça de cap de servei' podran fer-ho, sostenen, en convocatòries futures, sempre que s'hagi consolidat la plantilla abans. Prèviament, demanen la compareixença de la regidoria de Recursos Humans, així com la dels representants dels treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.