El propietari de la Masia Rosàs critica la 'deixadesa' de l'Ajuntament i estén la mà per arribar a un acord

Josep Rosàs va iniciar un procediment judicial d'expropiació forçosa de zones verdes després d'una 'manca de voluntat de negociar' per part de l'equip


  • Comparteix:

Imatge de la Masia Rosàs / Foto: Google Maps

Imatge de la Masia Rosàs / Foto: Google Maps

El propietari de la Masia Rosàs, Josep Rosàs, critica la gestió de l'Ajuntament en el procés de negociació de l'expropiació de les zones verdes de l'entorn de la riera de Saladrigues. El ple municipal va aprovar inicialment una modificació del Pla General Metropolità (PGM) en què es 'compensava' el propietari dotant els terrenys d'un ús hoteler amb la voluntat d'aturar el procediment judicial. Rosàs nega haver demanat mai aquest ús i assegura que continuarà intentant arribar a 'un acord beneficiós per les dues parts'.

La problemàtica prové del PGM de 1976, que va establir com a zones verdes espais que eren sòl urbà. De fet, Rosàs defensa que l''empara la llei', quan demana una expropiació forçosa amb compensació econòmica de 22 milions d'euros.

El propietari dels terrenys critica que l'equip de govern 'no ha volgut negociar durant anys', el que ell defineix com 'una presa de pèl'. Finalment va recórrer als tribunals i a un procediment judicial per a 'moure les coses'.

Rosàs assegura que no vol 'arribar a això', però que 'és fàcil presentar un contenciós administratiu' contra la modificació del PGM que va aprovar el ple. Defineix el cas com 'una història d'una sèrie de ficció' i explica que 'el problema no el tenim nosaltres, el té l'Ajuntament'. Espera, també, que el seu cas 'serveixi d'alguna cosa' i 'se'n poguir extreure un aprenentatge'.




Josep Rosàs

2011, 2012, 2013... Arriba un punt que penses que és una presa de pèl. Fins que no agafes un equip jurídic que et faci veure que es riuen de tu quan vas de bones, no es mouen realment les coses.

Josep Rosàs

De la meva part sempre hi ha hagut la voluntat d'arribar a un acord d'entesa. Nosaltres vivim aquí, treballem aquí, generem llocs treball aquí, paguem impostos aquí. Se'ls ha obert una finestra per negociar un any i jo vull creure que servirà d'alguna cosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.