El Tribunal Suprem permet a Romeva assistir al Senat per recollir l'acta

Deixa que els presos electes prenguin possessió dels càrrecs, però sense concedir-los la llibertat


  • Comparteix:

Raül Romeva, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Raül Romeva, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El Tribunal Suprem (TS) ha autoritzat el santcugatenc Raül Romeva a anar al Senat a prendre posessió del càrrec el proper 21 de maig. També ha permès a la resta de presos electes a anar a les sessions constitutives del Congrés dels diputats. El tribunal, però, no els ha concedit la llibertat. Per això, els magistrats determinen que hauran d'anar 'degudament custodiats' i deixen en mans de la presidència d'ambdues cambres l'operatiu per 'garantir la seva seguretat' dins la sala de plens. El tribunal també s'oposa a tramitar l'autorització a les Corts -l'anomenat suplicatori- per continuar amb el procediment, tal com demanaven les defenses.

Els magistrats consideren que no s'ha de suspendre la vista mentre es tramita aquest permís i assenyalen que això hauria afectat 'els drets dels altres acusats'. Segons el tribunal, aquest suplicatori és una 'necessitat per processar' i, per tant, una 'previsió de futur'. Una qüestió no aplicable, diuen, quan ja hi ha un judici en curs. En la interlocutòria dictada aquest dimarts, que té 27 pàgines i de la qual és ponent Manuel Marchena, s'assenyala que l'autorització per anar al Congrés i al Senat el proper 21 de maig té un 'caràcter excepcional' i està inspirada 'en la necessitat de no menystenir la titularitat del dret de participació'. També remarca que sempre ha d'estar 'subordinat' a que no interfereixin en el procés penal en què són acusats. De moment, però, el tribunal no ha fixat sessió del judici per a aquell dia, precisament perquè puguin anar a les Corts.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.