CDC i UDC consideren que la federació de CiU ha sortit reforçada de la conferència nacional


  • Comparteix:

La federació es planteja, ara, recuperar el govern català i millorar els resultats a les municipals del 2007

La federació es planteja, ara, recuperar el govern català i millorar els resultats a les municipals del 2007

Les seccions locals de CDC i UDC valoren positivament la conferència nacional de la federació nacionalista, celebrada aquest cap de setmana a Tarragona, i que ha servit per atorgar la presidència a Artur Mas. Les dues formacions consideren que la federació ha sortit reforçada de la conferència i ha començat a posar els fonaments per millorar els resultats electorals a les municipals del 2007 i recuperar el govern de la Generalitat.

Artur Mas ha rellevat Jordi Pujol a la presidència de CiU i ha reforçat el seu lideratge a la federació nacionalista. El líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ocupa la secretaria general, mentre que el convergent Xavier Trias és el nou secretari general adjunt. De la seva banda, l'expresident de la Generalitat assumeix el càrrec de president fundador de la federació.

Aquesta és la nova cúpula de CiU, constituïda aquest cap de setmana el el marc de la conferència nacional de la federació, celebrada a Tarragona. Les agrupacions locals de CDC i UDC han fet una valoració positiva de la trobada, que ha servit, diuen, per reforçar la cohesió de CiU i recuperar l'ambició de cara a les futures cites electorals.

Sentim la valoració de Jordi Puigneró, membre de l'executiva local del CDC.

Jordi Puigneró

S'ha reforçat la federació, tot i que no s'ha optat per la fusió, com volia CDC. Encara no és el moment.


CDC manté que la fusió dels dos partits és la millor opció de cara al futur, tot i que reconeix que aquesta fórmula encara no és viable.

Des d'UDC, el portaveu municipal, Joan Recasens, assegura que la conferència nacional ha servit per 'fonamentar encara més' la federació. L'escoltem.

Joan Recasens

S'ha fonamentat encara més la federació i hem posat els fonaments per tornar a governar. A més, s'ha reconegut el paper de Jordi Pujol, una figura clau per CiU i per Catalunya.


Tant CDC com UDC asseguren que la federació surt reforçada de la conferència nacional, i millor situada per obtenir uns bons resultats a les municipals del 2007 i a les eleccions al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.