L'Ajuntament retorna a Valldoreix uns terrenys on havia de construir habitatge protegit

L'EMD els va cedir per edificar habitatge públic que no s'ha construït


  • Comparteix:

La junta de veïns ha estat l'última ordinària del mandat / Foto: Cugat.cat

La junta de veïns ha estat l'última ordinària del mandat / Foto: Cugat.cat

L'EMD de Valldoreix va acordar el 2013 cedir a l'Ajuntament tres finques del voltant de l'estació perquè el consistori hi construís habitatge protegit. Es tractava d'una extensió de terreny d'un total de 2.188 metres quadrats que l'administració santcugatenca passava a gestionar a canvi de cedir a Valldoreix el passeig del Nard, els terrenys de davant del CAP de la zona i un tram del carrer de Mossèn Cinto. Sis anys més tard, però, la construcció d'habitatge protegit no s'ha executat i ambdues administracions han acordat que els terrenys cedits a Sant Cugat retornin a mans de Valldoreix.

La decisió s'ha donat a conèixer aquest dijous a l'última junta de veïns de Valldoreix ordinària, en què el seu president, Josep Puig, ha explicat que l'Ajuntament ha renunciat a fer-hi les obres que plantejava i que per això, tal com establia el conveni signat, els terrenys tornen a mans de Valldoreix. De fet, Puig ha detallat que el conveni fixava 10 anys per fer-hi les obres, però que com que 'han desestimat utilitzar les finques per fer-hi habitatge', han decidit no esperar-se als 10 anys i que el retorn sigui ara. Puig també ha explicat que els terrenys que Sant Cugat va cedir com a contrapartida seguiran en mans de l'administració valldoreixenca.

El president de l'EMD, però, també ha volgut deixar clar que 'l'Ajuntament no renuncia a construir habitatge públic', i ha recordat que ja hi ha plantejada la construcció d'una promoció d'habitatge públic a Valldoreix, concretament al carrer de les Santjoanistes.

Des de l'oposició tampoc interpreten la qüestió com una 'renúncia del consistori a l'habitatge públic' i de fet celebren la mesura. Tant Xavier Humet, de la CUP-PC, com Noël Climent, d'ERC-MES, han agraït el retorn. Una qüestió que, han recordat, feia temps que reivindicaven perquè Valldoreix posseís de més territori propi.

Programa per atendre els MENA
A banda d'aquesta qüestió, la junta de veïns també ha aprovat per unanimitat una moció de la CUP-Procés que demanava establir un programa per atendre joves que migren sense referents adults, els coneguts com a Menors no acompanyats (MENA). La sessió també ha servit perquè el govern donés compte de diferents qüestions econòmiques.


Josep Puig

Es desestima l'ús d'aquests terrenys per fer habitatge. Ells renuncien a fer obres en aquests terrenys i llavors ens el retornen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.