Òmnium prepara una resposta contudent i pacífica contra la sentència del procés

L'entitat considera que una sentència condemnatòria serà un atac als drets i llibertats de tots


  • Comparteix:

El final del judici pel procés està cada vegada més a prop i Òmnium Cultural vol mobilitzar la ciutadania. Amb més de 500 actes repartits pel territori, l'entitat impulsa la campanya 'Judici a la democràcia' amb la qual vol evidenciar les mancances de la justícia espanyola i l'atac a les llibertats i drets que suposa el procés contra els líders polítics i socials. Sant Cugat ha estat la parada aquest dissabte de la campanya, que busca conscienciar la ciutadania de la necessitat d'una resposta de força i pacífica a una possible condemna.

Un missatge clar que ha arribat directament del vicepresident d'Òmnium Cultura, Marcel Mauri. El portaveu accidental de l'entitat ha carregat contra la justícia espanyola, de la qual espera una sentència condemnatòria. És per això, ha advertit Mauri, que caldrà una resposta 'd'ampli espectre democràtic' al que considera 'un atac als drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya'.

L'han acompanyat en aquest acte a Sant Cugat el periodista Toni Aira i l'advocada Eva Labarta. Tots dos han carregat contra els poders espanyols i contra el que també esperen que serà una condemna per als encausats, en un nou exemple d'atac contra la democràcia i els drets.

Sota la convocatòria de 'Botifarrada suprema', la cita ha aplegat més d'un centenar de persones als Jardins de Sant Francesc. L'acte, que ha estat presentat per la periodista santcugatenca Marina Romero, també ha volgut donar a conèixer als assistents el cas dels investigats pel tall de vies durant la vaga del 21-F. Dos dels implicats; el periodista Jordi Pascual, per al qual ja s'ha decretat el sobreseïment provisional, i la regidora electe d'ERC Alba Gordó; han explicat la seva causa, que també consideren un exemple més de repressió.








Marcel Mauri

Serà un atac als drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya. Ha de ser una resposta d'ampli espectre democràtic, valenta i contundent. No hem de renunciar a cap instrument davant aquelles situacions que són injustes.

Toni Aira

És important mantenir el tensionament de la base social perquè hi haurà una sentència condemnatòria i ha de tenir una resposa a l'altura.

Eva Labarta

Haig de pensar que els absoldran perquè no han comès cap delicte. He de seguir confiant, però ho dic amb la boca petita.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.