Els alcaldes del Vallès Sud acorden impulsar de forma conjunta l'eix econòmic de la B-30


  • Comparteix:

Recoder, Morral i Garcia han iniciat els contactes en una reunió a Sant Cugat

Recoder, Morral i Garcia han iniciat els contactes en una reunió a Sant Cugat

Els alcaldes de Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí han acordat impulsar un projecte conjunt per potenciar l'eix econòmic, tecnològic i universitari de la B-30. Els tres municipis del Vallès Sud, que sumen 200.000 habitants, volen explorar les possibilitats estratègiques de futur i crear una 'marca de gestió' conjunta.

Els alcaldes de Sant Cugat, Lluís Recoder, Cerdanyola, Antoni Morral, i Rubí, Carme Garcia, s'han reunit a la nostra ciutat per intercanviar opinions sobre la possibilitat d'impulsar un projecte conjunt a la zona de l'eix de la B-30, per potenciar el desenvolupament econòmic, industrial, científico-tecnològic, universitari i social dels tres municipis.

Les tres poblacions del Vallès Sud superen, conjuntament, els 200.000 habitants, i acullen una de les zones econòmiques més dinàmiques del país, que es vertebra a banda i banda de l'eix de l'autopista AP7/B-30. És per això que, segons ha explicat l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, els tres municipis han acordat potenciar conjuntament aquest territori.

Lluís Recoder

La reunió ha estat molt profitosa i ha permès evidenciar la idea de treballar conjuntament per potenciar aquest eix, que acull una gran quantitat d'empreses que fan una aportació decisiva al PIB de Catalunya.


Alguns dels plats forts d'aquest eix són el parc d'activitats econòmiques de Can Sant Joan, el Parc Tecnològic del Vallès, els centres universitaris públics i privats, el sincrotró de Cerdanyola i importants empreses de la indústria farmacèutica.

Els contactes entre els tres ajuntaments, iniciats pels seus alcaldes, continuaran a principis de l'any vinent amb reunions més tècniques per abordar els aspectes més concrets del treball conjunt. Ho explica Lluís Recoder.

Lluís Recoder

A partir del tret de sortida polític que hem donat avui els tres alcaldes, al mes de gener se celebrarà una reunió,a nivell de regidors i tècnics, per acabar de concretar totes les qüestions.


Recoder ha afegit que el treball conjunt entre els tres municipis ha de servir per cohesionar el territori, alhora vallesà i metropolità, i dotar-lo d'una marca de gestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.