La consellera de Salut reconeix que el transport d'urgències a Sant Cugat pateix deficiències

Marina Geli assegura que el problema s'estudiarà amb la nova concessió del servei, aquest 2005

Política

Publicat el 2/des/04 per Ester Castanyer

La consellera de Salut, Marina Geli, reconeix que el transport d'emergències a la zona de Sant Cugat i Rubí funciona amb deficiència i assegura que aquesta qüestió s'ha d'estudiar en el marc de la nova concessió del servei, que s'ha de fer aquest 2005. D'altra banda, des de la Generalitat continuen estudiant la possibilitat de fer un hospital lleuger a la zona, i estan valorant els beneficis i inconvenients que aquest s'ubiqués a l'Hospital General de Catalunya, tal i com s'ha proposat en alguna ocasió.

La consellera de Salut ha confirmat que ha rebut la carta de l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, on manifestava la seva preocupació pel 'deficient' funcionament del servei d'ambulàncies al municipi i expressava la necessitat de comptar amb un vehicle medicalitzat per la zona de Sant Cugat, Rubí i castellbisbal.

Davant d'aquesta preocupació, Marina Geli ha reconegut que realment hi ha una deficiència i ha afegit que aquesta qüestió caldrà estudiar-la en el marc de la nova la concessió del servei d'ambulàncies que s'ha de fer aquest 2005.

Marina Geli

Això té a veure amb el nou concurs de transport sanitari que farem ara al 2005 i veurem si això es pot respondre però som perfectament conscients que el transport de les emergències en aquest zona és deficient.


D'altra banda, la consellera ha reiterat també que des del seu departament continuen estudiant la possibilitat de fer un hospital lleuger a la zona de Sant Cugat i Rubí, que permeti acollir aquelles intervencions que no requereixen hospitalització. D'aquesta manera, la conselleria de Salut vol millorar l'atenció sanitària pública.

Geli ha destacat però que aquesta és una qüestió que cal estudiar molt bé, d'una banda per veure com funciona l'ampliació de l'Hospital de Terrassa i del Parc Taulí de Sabadell, i sobretot, per veure com es fan encaixar aquest hospital lleuger i l'Hospital General de Catalunya.

Marina Geli

Hi ha un hospital privat tot i que té compres d'activitat per part del despartament de Salut i hem d'estudiar amb rigor els beneficis de fer aquest hospital lleuger, tot i que és la primera opció.


Marina Geli ha fet aquestes declaracions coincidint amb l'anunci d'un pacte entre el govern català i la mancomunitat de municipis de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac per millorar la sanitat pública a la zona amb dos nous CAPs i un hospital lleuger.