Mireia Ingla ja és alcaldessa de Sant Cugat: 'Volem representar tothom i ho farem perquè som molt diversos'

La nova alcaldessa capitaneja un govern de coalició amb ERC-MES, PSC i CUP-PC


  • Comparteix:

Mireia Ingla ja capitaneja l'Ajuntament de Sant Cugat com a alcaldessa. Ho fa amb un govern de coalició del qual formen part ERC-MES, el PSC i la CUP i posant punt final a 32 anys de governs convergents.



El discurs de Mireia Ingla, un cop ha estat proclamada alcaldessa, s'ha pogut fer amb normalitat després d'un ple de constitució atípic pels continuats talls que s'han fet a la sessió per les queixes, xiulets i crits d'alguns dels assistents en contra del pacte al qual han arribat republicans, socialistes i cupaires. Un malestar que ha topat amb els que sí defensen el pacte i han volgut acabar amb els 32 anys de govern de CiU i el PDeCAT-Demòcrates.

Mireia Ingla ha centrat part del seu discurs en l'habitatge i en l''emergència habitacional', que serà una de les principals banderes i lluites del nou govern de les esquerres. 'De què ens serveix aquesta ciutat preciosa, si no podem garantir que els nostres fills i filles la puguin continuar gaudint el dia de demà quan decideixin iniciar el seu propi projecte vital?', s'ha preguntat Ingla durant el seu discurs. Ha recordat que Sant Cugat és la ciutat amb l'habitatge més car del país i s'ha mostrat convençuda de poder revertir la situació tot i assegurar que 'No sóc ingènua i tots nosaltres som realistes, no és fàcil de resoldre d'avui per demà, hem anat molt lluny i ara costa revertir-ho, però ens hi deixarem la pell. Compto amb totes i tots vosaltres per aconseguir-ho', ha reblat la nova alcaldessa.

Ingla ha dit, d'altra banda, que Sant Cugat 'ha de ser referent de ciutat sostenible' i que les persones siguin la prioritat enfront 'una ciutat plena de cotxes' i ha afegit que 'la crisi climàtica serà un dels desafiaments més durs de la història'. Una tasca que volen capitanejar des de Sant Cugat i 'fer de l'ecologisme una prioritat'.

Ha centrat també el dicurs en la seguretat: 'També ens cal que la gent visqui tranquil·la a casa seva', ha dit. 'Malauradament hi ha persones que estan patint robatoris i això els genera no només por, sinó també malestar i angoixa', ha afegit, i ha seguit dient que 'cal prendre decisions eficients que lluny de generar més sensació d'inseguretat, permetin a la ciutadania confiar en la policia local'.

S'ha compromès a ser l'alcaldessa no només de Sant Cugat sinó també de la Floresta, les Planes, Mira-sol i de Mas Gener a Can Barata, fent una aposta pels districtes. I no s'ha oblidat de Valldoreix 'els valldoreixencs i les valldoreixenques poden comptar amb mi pel que calgui', ha explicat.

La corrupció també ha sortit en el discurs, després de sentir durant la sessió crits de '3%, '3%'. Ingla ha dit que 'no volem que mai més el nom de Sant Cugat estigui vinculat en cap cas de corrupció o mal govern' i ha adquirit el compromís 'de que totes les accions que farem, estaran impregnades d'ètica, transparència i honradesa'.

I ha parlat del nou govern, del qual ha dit que 'vol ser un reflex' de la societat i que és 'ampli, transversal, divers i cohesionador'. Ha afegit que s'han de 'superar els debats de tot allò que els separa i centrar-se en el que ens uneix, trobar solucions a tot el que encara ens queda per resoldre a la ciutat'.

I ha acabat el discurs parlant dels 'presos polítics'. Ha explicat que fa poc ha visitat el santcugatenc Raül Romeva a la presó i ha recordat les seves paraules: 'mirada llarga, cap alt, mà estesa i verb serè'.

Les frases destacades del discurs

- 'Avui som on som per la tasca dels darrers 4 anys'

- 'Sempre hem d'estar a punt per escoltar la ciutadania. L'Ajuntament ha de ser la casa de tothom, i a vegades no és així'

- 'Avui, a Sant Cugat, no hi pot viure tothom. De què ens serveix tenir una ciutat preciosa si els nostres fills no la podran gaudir?'

- 'La ciutat no pot ser d'uns quants que s'ho poden permetre. Ha de ser de tothom. Sabem que no és fàcil revertir la situació, però ens hi deixarem la pell'

- 'Aquest és un govern de canvi després de 32 anys i vuit mandats consecutius. Moltes persones s'han sentit excloses o poc representades per l'anterior govern de la ciutat. Molta gent ha votat en clau progressista'

- 'Sant Cugat té grans reptes a curt, mig i llarg termini. Malgrat les diferències, ens hem de posar d'acord per tirar endavant'

- 'El nou govern municipal és un govern de canvi. Hem de superar tot allò que ens separa i centrar-nos en el que ens uneix'


Mireia Ingla

Volem representar tothom i ho farem perquè som molt diversos, tan diversos com la ciutat que representem. Aquest govern està il·lusionat i molta gent també, tenim desig de canvi, i quan els desitjos estan a tocar i es poden fer realitat, es genera una força imparable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.