Riba promet portar el 'veto' de Junqueras, Puigdemont i Comín a les institucions europees

L'eurodiputada santcugatenca critica al Congrés el 'silenciament' dels eurodiputats electes


Temes relacionats

Diana Riba, única candidata santcugatenca a les eleccions europees (15/mai/19)


  • Comparteix:

Riba, amb l'exeurodiputat Jordi Solé i els diputats d'Ara Repúbliques Pernando Barrena i Ana Miranda / Foto: ACN

Riba, amb l'exeurodiputat Jordi Solé i els diputats d'Ara Repúbliques Pernando Barrena i Ana Miranda / Foto: ACN

L'eurodiputada de la coalició Ara Repúbliques, la santcugatenca Diana Riba, ha anunciat al Congrés que treballaran com a candidatura per portar a les institucions europees el 'veto de l'Estat' a Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. L'eurodiputada ha criticat aquest dilluns que els tres eurodiputats electes no es puguin acreditar al Congrés. En el cas de Junqueras, ha denunciat 'l'arbitrarietat' del poder judicial per considerar que el Tribunal Suprem (TS) no li ha permès sortir de la presó perquè no els 'convé' que adquireixi immunitat i que, en canvi, li ho permetés fa tres setmanes quan havia de prendre possessió com a diputat de la cambra baixa.

'Cap demòcrata pot estar orgullós del que passa avui al Congrés', ha dit Riba abans d'acreditar-se com a eurodiputada. Durant l'acte, l'eurodiputada ha tingut un record pels presos i els exiliats en la fórmula usada per acatar la Constitució.

'Ens podem presentar, podem ser elegits en eleccions i podem presentar un programa electoral però després en funció de la conveniència de si ens interessa la immunitat d'una cambra o no, no es garanteixen els drets polítics', ha criticat la santcugatenca. Segons Riba, es tracta d'una 'vulneració claríssima' dels seus drets, i ha criticat que no es respectin 'els tractats i procediments europeus'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.