Així serà el nou govern de Sant Cugat

El tripartit d'ERC-MES, el PSC i la CUP-PC tindrà sis tinències d'alcaldia, dues per a cada força


  • Comparteix:

El nou govern de Sant Cugat, encapçalat per Mireia Ingla, tindrà sis tinences d'alcaldia repartides de manera equitativa en el tripartit format per ERC-MES, el PSC i la CUP-PC. Així, ERC-MES encapçalarà, amb Francesc Duch, Cohesió Territorial i Habitatge, i amb Esther Madrona, Cultura, Educació, Esports i Joventut. Per part del PSC, Pere Soler es queda Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat; i Elena Vila, Promoció Econòmica, Ocupació i Empresa. Des de la CUP-PC, Núria Gibert assumirà Drets Socials i Igualtat; i Lourdes Llorente, Bon Govern, Transparència i Participació, tinença de nova creació.

Cartipàs del govern municipal / Foto: Cugat Mèdia
Cartipàs del govern municipal / Foto: Cugat Mèdia


El nou organigrama
El que destaca d'aquest cartipàs és una transversalitat en què algunes regidories d'un determinat color polític pengen de tinències d'alcaldia que són d'un altre color. Un exemple és la regidoria -de nova creació- d'Infància (PSC) i la de Ciutadania i Salut (ERC-MES) que depenen de la tinença d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat (CUP-PC). Altres regidories específiques són Via Pública i Benestar Animal (ERC-MES) i Sostenibilitat (ERC-MES). També apareixen altres àrees noves com Barris que, amb Participació, també esdevenen regidoria pròpia (CUP-PC).

La macroàrea de Cultura és la que té més regidories a càrrec amb Educació, Universitat i Memòria Històrica (PSC); Esports (ERC-MES) i, per primera vegada, una regidoria compartida, la de Joventut (ERC-MES i CUP-PC). El cartipàs es completa amb la regidoria de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport (PSC).

Hi ha dos àmbits d'actuació, que assumeix ERC-MES, amb espai propi: la regidoria de Seguretat Ciutadana i el Comissionat per a l'Emergència Climàtica.

Retribucions econòmiques
El nou tinent d'alcalde d'Hisenda, Pere Soler, ha posat els primers números sobre la taula: un estalvi anual d'entre 70.000 i 90.000 euros amb la reducció de sous. Això s'aconseguirà amb disminucions del 15% del salari de l'alcaldessa; del 10% dels tinents d'alcaldes i del 5% dels regidors del govern. Els càrrecs electes de l'oposició mantindran el sou i els grups municipals passaran de tenir dos assessors a comptar amb un.

Així, l'alcaldessa cobrarà 67.658 euros anuals bruts; els tinent d'alcalde, 63.002 amb dedicació exclusiva i els regidors del govern, 47.920. El còmput global de la retribució de l’equip de govern suma 620.959 bruts a l'any. Tot i la reducció de sous, el còmput global s’incrementa un 19’02% respecte el mandat anterior ja que abans l’equip de govern estava format per 10 regidors i l’actual govern està format per 13.

Segons les previsions, el cartipàs s'aprovarà dijous de la setmana vinent en un ple extraordinari a les quatre de la tarda.




Ingla/Soler/Gibert

La transversalitat es demostra amb aquest govern amb persones creuades de diferents partits / És important que els polítics surtin més barats / Drets Social i Igualtat serà una àrea meva, molt lligada a Cohesió Territorial i Habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.