Podem celebra el nou govern d'esquerres a la ciutat i s'ofereix a col·laborar des de l'exterior


  • Comparteix:

Podem està satisfet amb els resultats, tot i que lamenta no haver arribat a una coalició amb Sant Cugat en Comú / Foto: Cugat Mèdia

Podem està satisfet amb els resultats, tot i que lamenta no haver arribat a una coalició amb Sant Cugat en Comú / Foto: Cugat Mèdia

La secció local de Podem celebra el pacte d'esquerres a l'Ajuntament i s'ofereix a col·laborar 'en el que sigui possible' per al seu bon funcionament des de l'exterior del ple. La formació es felicita que 'després de 32 anys la ciutat tingui per fi un govern d'esquerres' tot i no haver obtingut representació. En una roda de premsa, el partit morat ha lamentat que un acord de coalició amb Sant Cugat en Comú podria haver-los deixat amb dos regidors i ha culpat els comuns de 'menysprear-los' i de no tenir voluntat negociadora.

Els números 1 i 3 de la llista de Podem a l'Ajuntament, Gabriel Jové i Julio Carmona, han intervingut en la roda de premsa de valoració dels resultats i han assegurat que segueixen oberts a trobar-se amb la formació liderada per Ramon Gutiérrez, tot i que no hi ha hagut cap contacte post electoral. Els dos han aprofitat també per tornar a repassar el desencontre amb els comuns, a qui acusen de no voler negociar en cap cas una coalició.

Jover ha aventurat que 'no creien que Podem pogués arribar a presentar una llista' i que no se'ls van prendre seriosament, tot i que al final els resultats els han deixat a 600 vots de distància. El cap de llista de Podem ha assegurat que això demostra que el partit té força a la ciutat i que hi ha 'camí per recórrer' en un futur.

Desencontre amb els comuns
Sant Cugat en Comú ha facilitat a Cugat Mèdia el document que establia les bases d'un acord polític amb Podem i que aquests van rebutjar. El text establia que s'hagués establert una candidatura sota el nom Sant Cugat en Comú Podem i que la formació lila havia d'explicitar el seu suport a la candidatura Guanyem Valldoreix. La llista hagués incorporat sis noms de Podem. En cas d'haver assolit representació al ple, Podem hagués designat el 30% dels representants als organismes amb representació política, com Promusa i els consells de barri.

El document també recollia que Podem s'incorporaria 'a la dinàmica' dels comuns per exercir una 'governança conjunta'. En cas d'haver prosperat l'acord, després de les eleccions les dues formacions haurien hagut de triar 'uns òrgans conjunts de treball i direcció'.

Des de Podem, però, s'explica, en un nou comunicat, que es va rebutjar aquesta proposta amb la intenció que les dues formacions assolissin 'una coalició on ens reconeixem fraternalment els dos partits'. La formació lila també detalla els motius que la van portar a no formar part de la marca En Comú: 'per motius orgànics i degut a l'apropiació d'ICV de l'espai i a les dificultats de construir consensos'.

Podem explica que les converses amb els comuns van començar a principis d'abril, però finalment no van arribar a bon port. En un correu electrònic que van enviar als comuns, Podem lamentava que no fos possible una candidatura conjunta i emplaçava els comuns a treballar durant el mandat que ara comença 'per treballar conjuntament i estrényer relacions per configurar una veritable confluència'.


Julio Carmona

Ens comprometem a aportar tot el que poguem perquè aquest govern triomfi i que no sigui un fracàs que impedeixi canviar el rumb de les polítiques que s'estan fent a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.