El PSC reconeix que 'no ha estat fàcil' el pacte amb forces independentistes a Sant Cugat

Els socialistes valoren 'l'efecte positiu' del canvi de govern i critiquen les formes de negociar de Junts per Sant Cugat


  • Comparteix:

Els quatre regidors obtinguts pel PSC a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els quatre regidors obtinguts pel PSC a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El PSC referma el seu compromís amb el canvi de govern a la ciutat, malgrat que reconeix que 'no ha estat fàcil' l'acord amb dues forces independentistes, ERC-MES i la CUP-PC, amb qui tenen 'serioses discrepàncies en polítiques i estratègies no referides al municipi'. Els socialistes asseguren en un comunicat que han estat 'honestos' en les negociacions i que el pacte assolit 'va a favor de la ciutat i de les persones'.

Un pacte decidit per la militància que 'accentua' el 'tret municipalista' del PSC i que, segons el partit, 'materialitza el suport dels votants progressistes' a les eleccions del 26-M. Les tres forces que han arribat a un acord de govern representen el 42% dels vots i el 55% dels regidors del ple municipal. El cap de llista del PSC, Pere Soler, ha agraït 'la generositat' dels tres partits per tancar el pacte tot i 'pressions', tant internes com externes, que han rebut.

L'acord ha estat basat en la part programàtica, sense tenir en compte el repartiment de responsabilitats en un possible govern, que està previst que es faci públic en les properes hores.

En aquest sentit, des del partit expliquen que el PSC va contactar 'amb totes les forces polítiques' que van obtenir representació, amb la negativa inicial de Cs i de Junts per Sant Cugat. Precisament, els socialistes asseguren que els postconvergents, 'mentre s'anava consolidant l'aposta d'esquerres', van canviar de postura amb l'oferiment, poques hores abans del ple d'investidura, de càrrecs de govern. Un 'despreci que es va convertir en apreci'. El PSC es mostra 'perplex' amb el 'doble discurs' de Junts i assenyala que el pacte amb la llista encapçalada per Carmela Fortuny es va descartar 'per la poca fiabilitat i la feblesa' de la negociació, amb l'experiència, a més, del pacte el 2017 amb el PDeCAT de Mercè Conesa.




Pere Soler

Hem volgut esperar que ERC-MES i CUP-PC digués la seva per donar explicacions, perquè crèiem que ho tenien menys fàcil. Total respecte i agraïment per la generositat que tots plegats hem demostrat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.