El PSC vol que Sant Cugat celebri matrimonis civils entre persones del mateix sexe


  • Comparteix:

Els socialistes presentaran una moció de suport a les reformes legislatives del govern de l'Estat i la Generalitat

Els socialistes presentaran una moció de suport a les reformes legislatives del govern de l'Estat i la Generalitat

El PSC presentarà al ple municipal de desembre una moció de suport a les reformes legislatives que impulsen el govern de l'Estat i la Generalitat per reconèixer el matrimoni homosexual i el dret a adopció de les parelles del mateix sexe. Els socialistes volen que l'Ajuntament de Sant Cugat celebri amb normalitat matrimonis civils entre persones del mateix sexe, tal com preveu l'avantprojecte de Llei de reforma del Codi Civil.

La moció, treballada conjuntament pel grup municipal socialista i les joventuts del partit (JSC), proposa donar suport al projecte de llei de reforma del Codi Civil, impulsat pel govern espanyol, i que preveu el reconeixement del matrimoni entre persones del mateix sexe. A més, també es planteja adherir-se al projecte de llei de modificació del Codi de Família, que promou el govern català, i que regularà els processos d'adopció i tutela.

El PSC considera que la nova etapa política al govern de l'Estat i a Catalunya, amb governs progressistes i d'esquerres, ha permès ampliar els drets socials de les persones. Un dels exemples més il·lustratius, segons els socialistes, és l'equiparació de drets dels col·lectius de gais i lesbianes, iniciada a través de l'aprovació en Consell de Ministres de l'avantprojecte de Llei de reforma del Codi Civil per reconèixer el matrimoni entre persones del mateix sexe.

El portaveu del grup socialista, Jordi Menéndez, assegura que l'objectiu de la moció no és només donar suport a aquestes reformes legislatives, sinó aconseguir que l'Ajuntament de Sant Cugat celebri, a partir de l'any vinent, matrimonis civils entre homosexuals.

Jordi Menéndez

Volem que l'Ajuntament doni suport a aquests processos legislatius, però sobretot que expressi la disponibilitat de la ciutat a celebrar matrimonis civils entre parelles del mateix sexe.


Des del PSC, asseguren que aquesta reforma del Codi Civil permetrà un millor encaix d'aquesta normativa dins la Constitució, ja que reforçarà la igualtat real entre els sexes i evitarà una forma de discriminació.

En aquest sentit, la regidora socialista Aintzane Conesa considera que les crítiques dels sectors conservadors són legítimes, però afegeix que no poden caure en actituds de menyspreu envers el col·lectiu de gais i lesbianes.

Aintzane Conesa

No ens poden acusar de voler-nos carregar la institució de la família. El sector conservador té el dret d'oposar-se a aquests processos, però no poden faltar al respecte al col·lectiu de gais i lesbianes.


A més, el PSC ha anunciat que s'oferirà a les parelles del mateix sexe que es vulguin casar a l'Ajuntament per oficiar les cerimònies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.