El nou cartipàs municipal ja comença a treballar

El ple ha donat llum verda a una estructura de govern amb més carteres, sous més baixos i un còmput global de remuneracions més alt


  • Comparteix:

Pere Soler, Mireia Ingla i Núria Gibert / Foto: Cugat Mèdia

Pere Soler, Mireia Ingla i Núria Gibert / Foto: Cugat Mèdia

El nou govern de Sant Cugat, encapçalat per Mireia Ingla, ja ha passat pel ple municipal. Malgrat que l'estructura en sí s'ha comunicat en forma de dació de compte, sí que ha hagut de sotmetre's a votació les remuneracions dels regidors, dels grups municipals i dels càrrecs eventuals. Això ha dividit els posicionaments del tripartit de govern (ERC-MES, PSC i CUP-PC) i de l'oposició (Junts per Sant Cugat i Cs). Els primers han votat a favor de la destinació d'aquesta despesa, mentre que Junts s'ha abstingut 'per responsabilitat' i Cs ha votat en contra.



ESCOLTA-HO

Cartipàs del govern municipal / Foto: Cugat Mèdia
Cartipàs del govern municipal / Foto: Cugat Mèdia


El nou organigrama
Així, ERC-MES encapçalarà, amb Francesc Duch, Cohesió Territorial i Habitatge, i amb Esther Madrona, Cultura, Educació, Esports i Joventut. Per part del PSC, Pere Soler es queda Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat; i Elena Vila, Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç. Des de la CUP-PC, Núria Gibert assumirà Drets Socials i Igualtat; i Lourdes Llorente, Bon Govern, Transparència i Participació, tinença de nova creació.

El que destaca d'aquest cartipàs és una transversalitat en què algunes regidories d'un determinat color polític pengen de tinències d'alcaldia que són d'un altre color. Un exemple és la regidoria -de nova creació- d'Infància (PSC) i la de Ciutadania i Salut (ERC-MES) que depenen de la tinença d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat (CUP-PC). Altres regidories específiques són Via Pública i Benestar Animal (ERC-MES) i Sostenibilitat (ERC-MES). També apareixen altres àrees noves com Barris que, amb Participació, també esdevenen regidoria pròpia (CUP-PC).

La macroàrea de Cultura és la que té més regidories a càrrec amb Educació, Universitat i Memòria Històrica (PSC); Esports (ERC-MES) i, per primera vegada, una regidoria compartida, la de Joventut (ERC-MES i CUP-PC). El cartipàs es completa amb la regidoria de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport (PSC).

Hi ha dos àmbits d'actuació, que assumeix ERC-MES, amb espai propi: la regidoria de Seguretat Ciutadana i el Comissionat per a l'Emergència Climàtica.

Retribucions econòmiques
El nou organigrama suposarà un estalvi anual d'entre 70.000 i 90.000 euros amb la reducció de sous. Això s'aconseguirà amb disminucions del 15% del salari de l'alcaldessa; del 10% dels tinents d'alcaldes i del 5% dels regidors del govern. Els càrrecs electes de l'oposició mantindran el sou i els grups municipals passaran de tenir dos assessors a comptar amb un.

Així, l'alcaldessa cobrarà 67.658 euros anuals bruts; els tinent d'alcalde, 63.002 amb dedicació exclusiva i els regidors del govern, 47.920. El còmput global de la retribució de l'equip de govern suma 620.959 bruts a l'any. Tot i la reducció de sous, el còmput global s'incrementa un 19'02% respecte el mandat anterior ja que abans l'equip de govern estava format per 10 regidors i l'actual govern està format per 13.

També han quedat definides les remuneracions dels grups municipals. L'agrupació amb més dotació serà Junts per Sant Cugat, amb 126.061 euros. ERC-MES disposarà de 73.061 euros anuals; el PSC, de 61.061 euros per any; Cs, 90.061 euros anuals; i la CUP-PC, 55.061 euros per any.

Personal eventual
El gabinet d'Alcaldia tindrà al capdavant Víctor Puntas, exalcalde de Molins de Rei per ERC entre 2003 i 2005 i que ha estat assessor d'alcaldia a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. Aquest càrrec tindrà una retribució de 68.193 euros anuals, un 15% menys que el que tenia el del mandat passat. Mikel Vilalta, que durant el darrer mandat ha estat responsable de comunicació d'ERC a Sant Cugat, desenvoluparà funcions d'adjunt al gabinet d'Alcaldia.

El coordinador general d'aquest equip de govern tripartit serà una cara coneguda de l'anterior mandat. L'exregidor d'ERC-MES i expresident del consell de barri de Centre Est, Ferran Villaseñor, es mantindrà així al consistori al capdavant d'aquesta responsabilitat.

Capitanejant la Secretaria hi haurà Arés Tubau, exportaveu del grup municipal d'ERC a Rubí durant una dècada. Al consistori veí va ser tinenta d'alcaldia i regidora de Comerç, Educació i Política Lingüística. Tubau rebrà una retribució de 46.340 euros anuals, un 5% menys que el mandat passat.

La fins ara periodista de Cugat Mèdia Sílvia González és la nova cap de Premsa i de Comunicació del nou equip de govern.

L'assessor en Bon Govern i Transparència serà Jordi Colomer (CUP), exassessor a l'Ajuntament de Sabadell en l'àrea de serveis centrals i econòmics. Encara falta per definir qui seran els assessors de les àrees de Presidència, Desenvolupament Urbà i Habitatge. Tant els assessors com la responsable de Premsa i Comunicació rebran una retribució de 58.367 euros, un 10% menys que el que es destinava el mandat 2015-2019.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.