Com ha reaccionat l'oposició al nou cartipàs municipal?

Junts per Sant Cugat reclama més recursos per al seu grup; Cs critica una estructura 'sobredimensionada'


Temes relacionats

El nou cartipàs municipal ja comença a treballar ( 4/jul/19)

Els tres regidors de la CUP-PC donaran part del seu sou a projectes socials locals ( 4/jul/19)


  • Comparteix:

El ple ha tingut lloc aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

El ple ha tingut lloc aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

Els dos grups municipals de l'oposició, Junts per Sant Cugat i Cs, han tingut posicionaments diferenciats al respecte del nou organigrama de l'Ajuntament de Sant Cugat. Junts, amb nou regidors, ha votat a favor en la majoria de punts del ple extraordinari d'aquest dijous 'per responsabilitat'. La formació taronja, de la seva banda, ha estat més crítica amb el que consideren una estructura municipal 'sobredimensionada'.



ESCOLTA-HO

Què diu l'oposició?

Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat)

Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat)

'Volem fer la nostra feina amb dignitat. Tenim els mateixos recursos que abans tenia un grup amb un sol regidor.'

La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha criticat que amb la nova estructura municipal els grups municipals només puguin disposar d'un assessor. L'exalcaldessa ha remarcat que el seu grup té nou regidors i que necessita més mitjans per treballar 'amb dignitat'. Aquest ha estat un dels pocs punts on Junts ha votat en contra. A la resta s'ha abstingut 'per responsabilitat'.

Pel que fa a la designació de càrrecs eventuals, Fortuny ha lamentat que l'equip de govern no hagi apostat per la promoció interna, per posar en valor els treballadors municipals. També assegura que l'actual equip de govern no prioritzi la cartera de Comerç ni la promoció dels conjunts monumentals locals.

Aldo Ciprian (Cs)

Aldo Ciprian (Cs)

'Ens sembla al·lucinant que abans es queixessin de la quantitat de tinències d'alcaldia i que ara n'hi hagi sis. També veiem sobredimensionat el nombre de comissions [que han passat de sis a vuit].'

Des de Cs, el portaveu Aldo Ciprian ha apuntat tant a un organigrama 'sobredimensionat' com a les retribucions que perceben les tinències d'alcaldia. Ciprian ha recordat que l'ara tinenta d'alcaldia Núria Gibert (CUP-PC) va criticar els sous dels càrrecs electes. El portaveu taronja ha insistit que malgrat que s'ha produït una rebaixa en els sous dels regidors, el còmput global de l'organigrama és 30.000 euros més alt que el del mandat passat. Des del govern, però, s'ha recordat que això es deu al fet que hi ha tres regidors més amb cartera que abans.

Sobre els nous càrrecs eventuals, Ciprian ha demanat que aquest punt es debatés al proper ple. Ho ha fet perquè lamenta que dues places d'assessor (de Presidència i de Desenvolupament Urbà i Habitatge) encara no estigui assignades. 'Estem votant cadires buides', ha criticat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.