Acord entre el PSC i JxCat per governar la Diputació amb una presidència socialista

Socialistes i postconvergents no sumen majoria absoluta amb 23 diputats, però poden investir president en segona volta


  • Comparteix:

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona tindrà lloc dijous de la setmana que ve / Foto: ACN

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona tindrà lloc dijous de la setmana que ve / Foto: ACN

El PSC i JxCat han arribat a un acord per governar junts la Diputació de Barcelona. El pacte inclou que la presidència serà per als socialistes, tot i que no se'n concreta el nom. Totes dues formacions sumen 23 diputats, 16 dels socialistes i 7 dels postconvergents, i no arriben a la majoria absoluta. Per escollir president o presidenta de l'ens es necessita majoria absoluta en primera volta, però en una segona votació només és necessari obtenir majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra.

L'acord preveu la participació de les dues formacions al govern de l'ens. El Consell Nacional del PSC delegarà aquest dissabte en la permanent de la comissió executiva del partit la designació del candidat a la presidència.

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona tindrà lloc dijous de la setmana que ve a les dotze del migdia, quan els nous representants sorgits dels resultats de les eleccions municipals prendran possessió del càrrec i elegiran el nou president o presidenta de l'ens.

Presència santcugatenca al ple supramunicipal
L'exalcaldessa i regidora de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, serà diputada a la Diputació de Barcelona. Serà única representant de Sant Cugat al ple de l'ens supramunicipal, segons ha confirmat a Cugat Mèdia la institució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.