Acord entre el PSC i JxCat per governar la Diputació amb una presidčncia socialista

Socialistes i postconvergents no sumen majoria absoluta amb 23 diputats, perň poden investir president en segona volta

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona tindrŕ lloc dijous de la setmana que ve / Foto: ACN

Política

Publicat el 5/jul/19 per Acn

El PSC i JxCat han arribat a un acord per governar junts la Diputació de Barcelona. El pacte inclou que la presidčncia serŕ per als socialistes, tot i que no se'n concreta el nom. Totes dues formacions sumen 23 diputats, 16 dels socialistes i 7 dels postconvergents, i no arriben a la majoria absoluta. Per escollir president o presidenta de l'ens es necessita majoria absoluta en primera volta, perň en una segona votació només és necessari obtenir majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra.

L'acord preveu la participació de les dues formacions al govern de l'ens. El Consell Nacional del PSC delegarŕ aquest dissabte en la permanent de la comissió executiva del partit la designació del candidat a la presidčncia.

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona tindrŕ lloc dijous de la setmana que ve a les dotze del migdia, quan els nous representants sorgits dels resultats de les eleccions municipals prendran possessió del cŕrrec i elegiran el nou president o presidenta de l'ens.

Presčncia santcugatenca al ple supramunicipal
L'exalcaldessa i regidora de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, serŕ diputada a la Diputació de Barcelona. Serŕ única representant de Sant Cugat al ple de l'ens supramunicipal, segons ha confirmat a Cugat Mčdia la institució.