En marxa les obres de restauració de la façana sud del Monestir


  • Comparteix:

La bastida que s'ha col·locat per les obres / Foto: Cugat Mèdia

La bastida que s'ha col·locat per les obres / Foto: Cugat Mèdia

Les obres de restauració de la façana sud del Monestir ja estan en marxa. Els treballs serviran per netejar i consolidar la pedra i instal·lar vidrieres als finestrals gòtics amb l'objectiu de millorar la conservació de la pedra, dels elements propis de la façana i de les gàrgoles, algunes de les quals es trobaven en mal estat. El cost d'aquestes obres és de 204.409,90 euros, IVA inclòs. Aquest projecte forma part del pla conjunt entre Ajuntament, Generalitat i Diputació, dotat amb un milió d'euros i que s'acabarà el 2022, per renovar el Monestir.

És la segona actuació que es fa aquest any, després de la que va servir per recuperar una antiga porta del Claustre que s'ha rehabilitat com a sortida d'emergència. Una vegada s'acabin els treballs, la llista d'actuacions no s'acaba. Es restaurarà la part exterior del cimbori i les cobertes de l'ala nord de l'Església. Més endavant, serà el torn de les muralles est del conjunt, un projecte que encara està pendent de redacció.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.