Les agrupacions locals no es posicionen davant la petició de trencament dels pactes amb el PSC

No prenen partit en les ofertes creuades entre ERC i JxCat per un acord a la Diputació, on el tripartit santcugatenc ha agafat protagonisme


  • Comparteix:

El pacte, de moment, fora de perill / Foto: Cugat Mèdia

El pacte, de moment, fora de perill / Foto: Cugat Mèdia

Les agrupacions locals d'ERC i JxCat no es posicionen respecte a les negociacions sobre la presidència de la Diputació, on el pacte tripartit de Sant Cugat ha près protagonisme. Ho ha fet després de l'oferta dels postconvergents, de boca del conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc Damià Calvet, d'arribar a un acord per governar l'ens supramunicipal amb ERC si els dos partits desfeien tots els pactes municipals que s'han tancat amb el PSC, inclòs el de Sant Cugat.

De moment, no hi ha indicis que aquesta situació hagi d'afectar de cap manera el govern municipal, i menys encara després que l'adjunt a la presidència d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi contraatacat amb una proposta que deixa de banda qualsevol canvi de govern municipal: donar la presidència de la Diputació a JxCat a canvi que no pacti amb el PSC. Una proposta que el portaveu adjunt dels postconvergents, Eduard Pujol, ha titllat de 'màrqueting polític'. ERC i PSC sumen el mateix nombre de diputats i en els dos casos, encara que arribessin a un acord amb la formació presidida per Carles Puigdemont, no sumarien la majoria absoluta.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.