Alonso-Cuevillas expressa a Sant Cugat el seu malestar amb el pacte de JxCat a la Diputació

El diputat de JxCat al Congrés situa l'origen de la desunió de l'independentisme en les eleccions del 21-D


Temes relacionats

El pacte entre JxCat i el PSC proclama Núria Marín presidenta de la Diputació de Barcelona (11/jul/19)

Alonso-Cuevillas: 'Mai no havia vist tantes distorsions en dret com en aquest últim any' (17/gen/19)


  • Comparteix:

Jaume Alonso-Cuevillas no veu amb bons ulls el pacte entre JxCat i el PSC a la Diputació de Barcelona. L'advocat de Carles Puigdemont, i actual diputat de JxCat al Congrés, ha lamentat aquest dijous a Sant Cugat la falta d'unitat de l'independentisme i ha emplaçat els partits polítics a 'posar el país per davant'. El catedràtic en Dret Processal situa l'origen de la desunió en les eleccions de desembre de 2017, en què l'independentisme no va apostar per una llista única i creu que els partits haurien de fer 'autocrítica'.

Tot i així, Alonso-Cuevillas ha enviat un missatge esperançador als independentistes: 'No ens hem de rendir. Cal seguir reclamant unitat, fer concentracions i manifestacions', ha dit l'advocat, que ha visitat la ciutat convidat per l'ANC de Sant Cugat per presentar el seu llibre '1 judici (polític) i 100 preguntes'. Un llibre en què, partint dels seus coneixements en dret processal, desgrana alguns dels punts claus del judici del procés i argumenta per què, a parer seu, es tracta d'un 'judici polític'.

L'advocat de Puigdemont considera que el judici és una 'performance' en què impera 'el dret penal de l'enemic'. De fet, creu que la sentència ja està escrita i que arribarà enmig de l'estiu o, sinó, a la tardor. 'Ens agafarà quan tots estiguem dispersats de vacances', ha dit durant l'acte de presentació del llibre, que ha aplegat unes 300 persones a la plaça de l'U d'octubre.

'És un procés llarg i el guanyarem d'aquí a sis o vuit anys quan tot això es porti a Estrasburg', ha vaticinat l'advocat, que ha dit que el més probable és que els lletrats dels processats portin la sentència al Tribunal Constitucional i després a Estrasburg. En aquest sentit, Alonso-Cuevillas s'ha mostrat optimista en clau internacional i creu que 'Europa hi intervindrà'. També ha afirmat que 'Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín acabaran sent eurodiputats'.

Palet: 'Què cony n'heu fet dels nostres vots?'
Durant l'acte, les crítiques cap a la desunió dels partits independentistes han estat constants. El més incisiu ha estat el coordinador local de l'ANC de Sant Cugat, Xavier Palet, que ha exclamat: 'Què cony n'heu fet dels nostres vots?' interpel·lant a Junts per Catalunya, ERC i la CUP. Palet ha acusat els polítics independentistes de ser 'uns vividors de la política en busca de cadires', i els ha advertit: 'Amb la vostra mesquina actitud esteu traint a més dos milions de persones que l'1 d'octubre van creure que fer un país nou era possible'.

En aquest sentit, el coordinador local de l'ANC ha anunciat una manifestació de rebuig a la política de pactes el proper dimarts a l'Ajuntament a dos quarts de vuit de la tarda, i ha sentenciat: 'Hem de dir prou, és vergonyós'.






Jaume Alonso-Cuevill

La Diputació ha estat la culminació de tota una sèrie de moviments contraris a la unitat que van començar ja abans del 21-D no volent llista única.

Jaume Alonso-Cuevill

Estem una mica expectants de veure què és el que passa a partir d'ara ja que també tenim la possibilitat de revertir aquestes formes de fer.

Xavier Palet

Senyors de JxCat, ERC i la CUP, què cony n'heu fet dels nostres vots?. Amb la vostra mesquina actitud esteu traint més de dos milions de persones que l'1-O vam creure que fer un país nou era possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.