Cs exigirà actualitzar la seguretat als Túnels de Vallvidrera

El partit ja ha presentat al Parlament una proposta de resolució amb aquesta demanda pendent de votació


  • Comparteix:

Els tres regidors de Cs a l'Ajuntament de Sant Cugat en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Els tres regidors de Cs a l'Ajuntament de Sant Cugat en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Cs vol que el ple de Sant Cugat faci 'força' per a què la Generalitat 'actualitzi' la seguretat a la C-16, als Túnels de Vallvidrera. El partit taronja, que ja ha presentat una proposta de resolució al Parlament en aquest sentit a través del diputat santcugatenc Martí Pachamé, demana amb una moció millorar la il·luminació, la senyalització i posar separació física als carrils d'entrada i de sortida.

El portaveu del grup municipal, Aldo Ciprian, ha explicat que la intenció és 'fer força' des dels municipis afectats per millorar la prevenció d'accidents en una via per la qual passen més de 30.000 usuaris al dia. El partit assegura que la via no està actualitzada a l'actual normativa europea i que, descartat un possible desdoblament, la mateixa directiva del Consell d'Europa i del Parlament Europeu, recomana solucions alternatives per reduir el risc d'accident.

El text també fa referència a l'accident mortal d'un veí de Sant Cugat a l'interior del túnel a l'abril, després d'un xoc frontal per la invasió del carril de sentit contrari. A més, insta la Generalitat a implementar en un termini de sis mesos les mesures necessàries per millorar la seguretat a la via.


Aldo Ciprian

Volem fer força des dels municipis per actualitzar la seguretat dels Túnels de Vallvidrera. S'havia parlat del desdoblament, però no és possible, i considerem que s'han d'implementar mesures de seguretat amb millores de llum, de senyalització i separació física dels carrils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.