Carmela Fortuny: 'Els partits independentistes hem tocat fons amb el tema dels pactes'

Junts per Sant Cugat assegura que la renúncia de Lliberia com a regidor del grup ha estat 'consensuada' i que 'enforteix la cohesió'


  • Comparteix:

Sandra Casat, Carmela Fortuny i Joan Puigdomènech de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sandra Casat, Carmela Fortuny i Joan Puigdomènech de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, afirma que els partits independentistes han 'tocat fons' amb la política de pactes amb el PSC i assegura que 'el país es mereix que això es pugui recosir'. Fortuny ha definit la renúncia del número 2 de la llista, Josep Lluís Lliberia, com a regidor, com una 'decisió consensuada, reflexionada i molt debatuda' amb tots els membres del grup.

Fortuny, en nom del grup, ha agraït a Lliberia la feina 'molt intensa' durant els mesos de campanya i també a l'oposició amb el consistori ja format. Ha assegurat que el debat, la discrepància i la transversalitat del grup 'enforteix la cohesió' i ha definit Lliberia com 'una persona molt honesta'.

En aquest sentit, des del partit expliquen que l'encara regidor va expressar des del primer moment en què es plantejava un pacte amb el PSC a Sant Cugat que 'no podria continuar al grup'. A més, Fortuny ha afegit que cap altre regidor es planteja marxar, tot i que molts van expressar 'els seus dubtes'. En concret, la portaveu ha citat Núria Fernández, vinculada com Lliberia a l'ANC i que 'ha optat per mantenir-se a l'espai polític'. Tot i així, assegura que 'les coses no s'han trencat', i és moment de 'recosir' la unitat independentista. Treballaran, expliquen, per un objectiu comú des d'espais diferents.

Finalment, Fortuny també ha explicat que Junts per Catalunya i, concretament, l'agrupació local, 'ha buscat sempre la unitat' mentre que hi ha hagut 'jugades no gaire transparents' d'altres partits, tot i que assegura que no vol entrar 'en qui ha fet què'. En referència al pacte a la Diputació de Barcelona, ha defensat que han 'entrat al joc de la tàctica per no perdre espai polític' i que 'no és una qüestió de cadires'.


Carmela Fortuny

Els partits polítics independentistes hem tocat fons amb aquest tema. Jo ara no entraré en qui va començar el partit i qui ha fet més gols, amb jugades al nostre parer no gaire transparents. El país es mereix que això es pugui recosir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.