El PSC, JxCat i En Comú tanquen el pacte per governar el Consell Comarcal

Les tres formacions governaran als dos vallesos


  • Comparteix:

La seu del Consell Comarcal / Foto: Consell Comarcal

La seu del Consell Comarcal / Foto: Consell Comarcal

El PSC, JxCat i En Comú governaran el Consell Comarcal durant els propers quatre anys. Les tres formacions han arribat a un pacte, que també es repetirà al Vallès Oriental, per pilotar l'ens supramunicipal a partir del ple de constitució d'aquest divendres. D'aquesta manera, deixen ERC, segona força al ple, fora del govern comarcal. També queden a l'oposició Cs, CUP, Tot per Terrassa i el PP.

L'acord que el PSC, amb dotze consellers, JxCat, amb cinc, i els comuns, amb quatre, han signat al Vallès Occidental posa en valor la tasca feta per l'ens en els darrers anys i manifesta la voluntat de donar-hi un nou impuls. Les tres formacions aposten 'per un govern comarcal fort, que basi la seva actuació en la concertació, la pluralitat i l'equilibri territorial'.

Alhora remarquen la necessitat que el nou executiu 'tingui com a prioritats el benestar de la ciutadania, el suport i els serveis als ajuntaments de la comarca, que actuï sempre a partir de criteris de transparència ètica i equitat'. Alhora volen que basi la seva actuació en els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) aprovats per les Nacions Unides i que tenen com a fita d'aplicació l'any 2030.

Segons el pacte, el PSC ostentarà la presidència de la institució. Els socialistes són la força amb més representació al Consell Comarcal, amb dotze consellers. Es crearan dues vicepresidències, una per Junts per Catalunya, que compta amb cinc membres, i una altra vicepresidència per En Comú Guanyem, que en té tres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.