La compatibilitat professional de Puig centra el debat del ple de l'EMD de Valldoreix

La primera junta de veïns del mandat ha aprovat tres mocions i ha debatut també sobre les clàusules per a la licitació del Bar del Casalet


  • Comparteix:

Imatge del ple de la junta de veïns de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del ple de la junta de veïns de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

El debat sobre la compatibilitat professional del president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, per compaginar la seva responsabilitat pública amb l'administració de la seva empresa privada ha centrat la primera junta de veïns del mandat. L'equip de govern, després de les peticions de l'oposició, s'ha compromès a demanar un segon informe jurídic a la Diputació de Barcelona, tot i que la compatibilitat finalment s'ha aprovat amb quatre vots favorables, els dels tres vocals del govern i el d'Anna Cano de Cs, i quatre abstencions.

Els 'dubtes' que ha generat la compatibilitat laboral del president no han aparegut amb la del vocal Bernat Gisbert, ja que en el seu cas 'queda clar', segons l'oposició, que desenvoluparà la seva tasca com a periodista autònom fora de Valldoreix. Especialment crítics han estat els vocals d'ERC-MES, del PSC i de la CUP-PC, que han demanat posposar aquest punt fins tenir l'altre informe jurídic que requerien. La vicepresidenta de l'EMD, Susanna Herrada, ha defensat l'informe de la secretària de l'òrgan. Finalment, tot i que s'ha compromès a demanar-ne un altre a la Diputació, la votació ha tirat endavant.

Compromís amb l'emergència climàtica, la transparència i contra la violència masclista
Menys discrepància hi ha hagut amb les tres mocions presentades, que s'han aprovat amb àmplia majoria. En primer lloc, Valldoreix s'ha compromès a lluitar contra el canvi climàtic amb la creació d'una taula amb l'objectiu de reduir les emissions de CO2 i declarar l'emergència climàtica al territori a través d'una proposta de la CUP-PC que només ha tingut l'abstenció de la vocal de Cs. De la seva banda, la Festa Major de Valldoreix comptarà amb un protocol contra la violència masclista després que s'hagi aprovat per unanimitat la proposta d'ERC-MES per generar espais d'oci lliures d'aquest tipus d'agressions. Finalment, també s'ha aprovat per unanimitat la moció del PSC per millorar la transparència i la web de l'EMD i animar, d'aquesta manera, a una major i millor participació ciutadana.

Concessió del Casalet
L'EMD ha tret a concurs la gestió del bar-restaurant del Casalet de Valldoreix. La contractació serà de quatre anys, prorrogable d'any en any fins a un màxim de sis més. Les clàusules del concurs, finalment i després de la insistència del vocal de la CUP-PC Ferran Margineda, inclouran una valoració per presentar un projecte sociocultural, un 'valor afegit' de l'espai, a més de l'obligatorietat que els treballadors cobrin el salari mínim acordat de 1.100 euros al mes. Els interessats en presentar candidatura tenen temps fins al 20 de setembre.

Mobilitat i una benzinera
L'emergència climàtica ha tornat a sorgir en la votació d'unes al·legacions que l'EMD finalment presentarà, després d'aprovar-se amb el vot de qualitat del president, a la modificació del PGM que l'Ajuntament de Sant Cugat va acordar a la Floresta i a Valldoreix. Un dels punts conflictius, la possibilitat de construir una benzinera a la zona afectada. De fet, l'oposició ha demanat revisar un pla integral de mobilitat a la vila per repensar la 'priorització' del vehicle privat. La votació ha quedat empatada, amb els quatre vots del govern a favor, quatre en contra dels vocals d'ERC-MES, el PSC i la CUP-PC i l'abstenció de Cs, però s'ha aprovat pel vot de qualitat del president.


Susanna Herrada

Crec que l'informe de la secretària és prou aclaridor i entendor. Explica on pot i on no pot treballar el senyor Puig, que tindrà un 90% de dedicació a l'EMD de Valldoreix, la seva prioritat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.