Continua la investigació per detectar l'origen d'un brot de legionel·losi a Sant Cugat

Donats d'alta els quatre afectats


  • Comparteix:

Bacteri legionel·la / Foto: Foto: Generalitat de Catalunya

Bacteri legionel·la / Foto: Foto: Generalitat de Catalunya

El departament de Salut de la Generalitat continua investigant l'origen del brot de legionel·losi detectat a Sant Cugat a principis de juny i que ha afectat quatre persones, totes ja donades d'alta. De moment, no s'ha detectat cap nou afectat i l'Ajuntament ha descartat que l'origen sigui municipal, com els vehicles o el reg, com ha especificat la regidora de Salut, Gemma Aristoy, durant el ple d'aquest dilluns.

ESCOLTA-HO

El primer cas es va identificar el 3 de juny i l'últim el 21 del mateix mes. La Generalitat continua investigant per concretar l'origen, fet pel qual s'han inspeccionat les instal·lacions susceptibles de contaminació del bacteri i s'han recollit mostres ambientals.

A l'espera dels resultats, el ple municipal ha donat llum verda a la contractació del servei de prevenció i control de la legionel·losi al reg per aspersió del municipi. L'adjudicació del servei serà per quatre anys i el preu base de la licitació serà de 196.448,82 euros sense IVA. De la mateixa manera, l'equip de govern també es compromet a dotar a partir del pressupost del 2020 la partida necessària per al servei.


Què és la legionel·losi?
La legionel·losi és una malaltia d'origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la. Té dues possibles manifestacions: la febre de Pontiac, que és lleu i presenta símptomes semblants als de la grip, com ara dolor muscular, tos, mal de cap i nàusees, i la infecció pulmonar o malaltia del legionari, caracteritzada per pneumònia i febre alta que pot arribar a provocar la mort. Des de l'any 1989 la legionel·losi és una malaltia de declaració obligatòria individualitzada a Catalunya, segons informa el web de la conselleria de Salut.


Gemma Aristoy

Va haver-hi quatre casos de legionel·losi i les quatre persones han estat donades d'alta. Amb els resultats municipals hem vist que no hi ha cap incidi que els vehicles o els regs municipals siguin la font d'aquest brot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.